HRVATSKA

Svečana dodjela Porina u Splitu: Mia Dimšić slavljenica večeri!

Dnevnik.hr.

23.3.2018

U Spaladium Areni održala se 25. dodjela muzičke nagrade Porin.   

Uoči same dodjele, predane su statue u 23 kategorije. Mia Dimšić i njen album "Život nije siv" osvojili su tri albuma - ona za album pop muzike, najbolju naslovnicu i najbolju produkciju, a zadnji Porin dijele s grupom Parni valjak jer su i Mia i Parni u kategoriji osvojili isti broj glasova, prenosi Dnevnik.hr.

Četvrti Porin Mia je dobila za svoj album "Božićno jutro" u kategoriji za najbolji album popularno duhovne muzike.

Domaćini dodjele bili su voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić. U kategoriji najboljeg albuma klapske muzike dobitnike je proglasio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, a pobijedio je album 51. festival dalmatinskih klapa u Omišu 2017.

U kategoriji najboljeg albuma zabavne muzike Porina je osvojio Željko Bebek za album "Ono nešto naše", dok su u kategoriji najboljeg albuma rock muzike nagradu osvojili grupa Mayales i njihov album "Simbol za sunce". U kategoriji najbolje vokalne saradnje slavili su Željko Bebek i Oliver Dragojević za singl "Ako voliš ovu ženu". Za najbolju žensku vokalnu izvedbu Porina je dobila legendarna Josipa Lisac.

Slavljenicom večeri definitivno se pokazala Mia Dimšić, koja je Porina dobila i u kategoriji pjesme godine. Njen hit "Bezimeni" proglašen je pjesmom godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.