LEGENDA TV-A

Oliver Mlakar: Moj recept za uspješan brak i porodicu

24sata.hr

15.4.2018

Živuća televizijska legenda Oliver Mlakar (82) u sretnom je braku sa suprugom Dunjom više od 50 godina.

Upoznali su se na početku njegove televizijske karijere u biblioteci Radio Zagreba. Dunjina prijateljica vodila je biblioteku u kojoj je bio i mali televizor. Oliver je, kao strastveni ljubitelj sportskih emisija, dolazio gledati Olimpijske igre.

- Tamo smo se ugledali. Na sebi je imala žuti poluver, sivu suknju zvonolikog kroja, a na nogama cipele s niskim potpeticama i remenčićem s jednom kopčom. Svaki detalj pamtim i danas - priznaje, prenose 24. sata.hr.

Simpatije su, dodaje, bile obostrane. Prvih su dana razgovarali utroje, s prijateljicom. Potom udvoje šetali do Jelačić placa.

- Prvi i drugi put sam je ispratio na tramvaj, a treći već bio u tramvaju. Uvijek je morala rano doma. Dopratio bih je do kuće, a mene su dečki čekali u Gradskom podrumu. Dunja bi otišla kući, a ja ka dečkima na grah i piće – rekao je Mlakar.

Odgojen je po "staroj školi", stoga se uvijek prema svojoj dragoj ponašao džentlmenski. Tajna njihovog dugovječnog braka je međusobno poštovanje i uvažavanje. Da bi brak potrajao, kaže, bitno je biti nesebičan.

Zato je Dunju i djecu uvijek stavljao na prvo mjesto. Svaki dan je nakon posla išao ravno kući, a nikad mu nije palo na pamet "šarati". Zbog svega toga mu je supruga uzvraćala neizmjernom ljubavlju. Nepojmljivo mu je, tvrdi, da bi uopće mogao pomisliti da napravi bilo šta što bi povrijedilo Dunju.

- Zanos i zaljubljenost traju neko vrijeme, a nakon toga uvijek treba biti pošten i vjeran. To je recept za uspješan brak i porodicu – kaže Mlakar.

Zaštitno lice "Kviskoteke" ističe da je supruga uvijek bila puna razumijevanja prema njemu, a on joj za to dao i povoda. U braku su dobili dvije kćerke, Ivu (52) i Mašu (48). Iva, sa suprugom ima svoj privatni posao, a mlađa Maša je u Engleskoj.

Doktorirala je arheologiju na Kembridžu i tamo se udala. Mlakari joj često tamo odlaze u posjetu. Unuk Matko (27), tvrdi Mlakar, obožava sport. Bio je prvak u surfanju, stoga ih ne bi začudilo da jednog dana postane profesionalni sportista.

- Nažalost, imam samo jednog unuka. Ali, on vrijedi za dvojicu, visok je dva metra - našalio se Mlakar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.