SJEĆANJA

Maja Odžaklijevska progovorila o tajnom odnosu sa Čolom

CDM/Kurir.rs

21.4.2018

Zdravko Čolić i Maja Odžaklijevska su na početku svojih karijera bili veoma bliski, toliko da je najveći estradni zavodnik na svakom koncertu pjevao samo njoj, a ne publici.

Dok su žene širom bivše Jugoslavije ludjele za Čolom, pjevač nije mogao skinuti pogled s koleginice, s kojom je sedamdesetih godina proputovao svijet uzduž i poprijeko.

Zdravko je tada na turneju krenuo s bendom i pratećim vokalima, Majom Odžaklijevskom i Kemalom Montenom. Naime, zbog njenog izuzetnog glasa, Zdravko se nije mogao fokusirati na koncert, zbog čega su Maju morali sakriti iza scene.

- Sve njegove pjesme volim, a posebno „Produži dalje“. Ta pjesma me veže za mladost, kada smo išli zajedno na turneju i kada smo mu Kemal i ja pjevali prateće vokale. Uvijek se sjetim kako stojim iza scene, iza zavjese. To je bilo neophodno jer svaki put kad ja počnem da pjevam, Čola bi se okretao prema meni i faktički bi pjevao meni, a ne publici. Menadžer je onda odlučio da se mi, kao bek vokali, sakrijemo iza zavjese da bi mu omogućili da se on obrati publici. Nisam to teško podnijela, svi smo bili mladi i neiskusni - rekla je Maja kroz smijeh.

Na pitanje je li Zdravko bio zaljubljen u nju, odgovorila je zagonetno.

- Ne znam je li bio zaljubljen u mene, morate da pitate njega. To je intimni dio priče. Sigurno je da je bio zaljubljen u moj glas, nema ko nije. S druge strane, i ja sam, kao i sve žene, bila zaljubljena u lik i djelo Čole. On je pjevač naše generacije, nema ko nije bio zaljubljen u njega. I danas su klinke zaljubljene u njega - smatra Odžaklijevska.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.