MUZIČKA ZVIJEZDA

Veliki povratak nakon nervnog sloma

Minog: Ususret 50. rođendanu izgleda bolje nego ikad

Piše: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

22.4.2018

Karijera Kajli Minog (Kylie Minogue), duža od 30 godina, bila je sve samo ne predvidiva i mirna. Naprotiv. Bila je turbulentna, puna uspona i padova, obilježena teškim bolestima, javnim krahovima ljubavnih veza, nervnim slomom... Kad su mnogi pomislili da se supušta zavjesa na muzičku karijeru lijepe Australke, Kajli je ušla u studio i snimila novi album “Golden”. 

Slava i bogatstvo

Publika je dobro reagirala na kantri izričaj pop zvijezde, koja ide ususret 50. rođendanu. Džepna Venera, kako zovu Kajli zbog njene visine od 1,52 centimetra, danas izgleda bolje nego ikad, što je potvrdila nedavno na dodjeli njemačkih muzičkih nagrada “Echo” u Berlinu.

Kajli je u februaru 2017. prekinula vjeridbu sa 30-godišnjim britanskim glumcem Džošuom Sasom (Joshua Sasse). Špekuliralo se da je on s Kajli bio samo zbog njene slave i bogatstva te da je tokom veze sa pjevačicom imao nekoliko ljubavnica.

Mnogo toga se nakupilo i Kajli je doživjela nervni slom.

- Samo sam htjela da stanem. Moje zdravlje je bilo ugroženo, znala sam da se moram izliječiti nekako. Mislim da se to zove nervni slom. Samo sam mislila: "Ne, ne, ne, ne..." Počela sam da se zatvaram u sebe i shvatila da nisam dobro.

Duboko sam potonula, ali sam se brzo vratila. Bila je to prilika da vratim sebe, da postanem snažnija i da krenem dalje - rekla je Kajli, koja je i prije ovoga primala udarce sudbine.

U 37. godini dijagnosticiran joj je rak dojke.

- Kad te rak napadne, moraš da uzmeš u obzir sve to. Vjerujte mi, dođeš do tačke u kojoj, kada osoba pored tebe kaže: "Pa, ima mnogo opcija", poželiš da vrištiš. Naravno da je sjajno što postoje opcije. Divno je što postoje! Ali, kad se nosiš sa svim drugim problemima, a stvari koje si uzimao zdravo za gotovo, ti budu oduzete, pa, da, postoje opcije – govorila je pjevačica o svojim najtežim danima.

Jača i ljepša

Kajli se sada vratila jača i ljepša. Pomirila se sa svijetom i uživa u svojoj novoj muzici i novom životu. Kad su je novinari u Berlinu nedavno pitali da im otkrije tajnu svoje vječne ljepote, odgovorila je:

- Imam sjajan tim koji me zna srediti. Vjerujte mi, kad ujutro ustanem iz kreveta, ne izgledam ovako.

Samoubistvo najveće ljubavi

Veliku tragediju Kajli je doživjela 1997. kad je Majkl Hačins (Michael Hutchence) počinio samoubistvo. Bili su najpopularniji par na muzičkoj sceni - mistični roker i popularna djevojka iz susjedstva.

- On je bio divan čovjek, volio je život i umio je da voli. Ništa teže od toga kad ne možete da ponovo vidite osobu koju ste toliko voljeli i da ne možete da podijelite ništa s njim. Mnogo mi nedostaje, bio je moja najveća ljubav i i dalje ga volim. Svako ko je proveo bar malo vremena s njim, pravi je sretnik. S njim sam prvi put prošla kroz mnogo toga i bilo je predivno - rekla je svojevremeno Kajli.

Mogu da se zamislim kao maćeha

- Naravno da se pitam kako bi bilo pogledati u oči svom djetetu. Ali, sudbina je sudbina. Lagala bih kad bih rekla da nisam tužna, ali ne smijem se pustiti takvom razmišljanju. Šta mogu? Postoji velika vjerovatnoća da ću upoznati nekoga ko već ima djecu. Mogu da se zamislim kao maćehu – govorila je pjevačica o tome što vjerovatno nikad neće postati majka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.