DIJASPORA

Hamidović: Svojim pjesmama ću naše ljude iz Luksemburga vratiti u BiH

Rizo Hamidović i Sanja Maletić

B. ŠIŠIĆ

23.4.2018

Jedan od najstarijih bh. klubova u dijaspori je „FK Zavidovići 1994.“ iz Luksemburga. 

Iza njih je dosta uspješno realiziranih humanitarnih akcija, koncerata i sportskih druženja. Tako ovaj klub 1. maja 2108. godine organizira tradicionalni prvomajski teferič, na kojem se, po običaju, očekuje više stotina posjetilaca.

Bit će to prilika da se na jednom mjestu okupi bh. dijaspora Luksemburga, ali i susjednih država. U muzičkom dijelu programa nastupit će Rizo Hamidović, Sanja Maletić, kao i bračni muzički par Samira i Zijo Kasumović.

Organizatori su i ovaj put odlučili da i ljubitelji sporta dođu na svoje, a to je organiziranje i malonogometnog turnira. Za pobjednike su pripremljene vrijedne nagrade.

- Nije ovo prvi put da nastupam u Luksemburgu i svaki put kada dođem tamo, osjećam se kao kod svoje kuće. Naši ljudi u dijaspori imaju taj neki poseban filing za muziku, druženje i dobru zabavu. Sa svoje strane obećavam da ću dati sve od sebe i nadam se da ću ih barem nakratko mojim pjesmama vratiti u njihove domove, kuće, sokake, gradove iz kojih dolaze - rekao nam je uvijek veseli Rizo Hamidović.

Teferič će biti održan na adresi Stade „Henri Funk“, 106 Rue Du Grünewald,192 Luxemburg/Neudorf.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.