CRNOGORSKI KANDIDAT

Zbog neumjesne šale traže diskvalifikaciju Radovanovića sa Eurosonga

Arhiv

Fosmedia.me

10.5.2018

Članovi savjeta RTCG Milan Radovic i pjesnikinja Dragana Tripković predložili su da se crnogorski predstavnik za Eurosong Vanja Radovanović povuče sa učešća na ovogodišnjem takmičenju.

On je revoltiran nakon objavljivanja šale koju je Radovanović napravio na račun slabovide i gluhe djece.

- Zbog nedopustivog odnosa prema djeci sa invaliditetom želio bih da donesemo zaključak ka menadžmentu, da odmah, bez odlaganja otkaže i povuče Radovanovića sa takmičenja. Podsjećam da RTCG ima zakonsku obavezu da posveti posebnu pažnju i prostor ranjivim grupama - kazao je Radović.

A evo šta je Radovanović izjavio: 

 Ni sa drugom izjavom izgleda da nije pobrao simpatije pripadnica ljepšeg spola.


Mićunović: Šala je neprihvatljiva i neumjesna

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović saopćio je da šala predstavnika Crne Gore Vanje Radovanovića o djeci sa invaliditetom, koju je ispričao na konferenciji za štampu u Lisabonu, ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa, ocijenivši da je neumjesna i neprihvatljiva.

- Ovo što smo vidjeli je neumjesno, neprimjereno, neprihvatljivo i ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa. Žalim zbog toga i nadam se da će Vanja Radovanović, koga znam kao korektnog i vaspitanog čovjeka, naći način da objasni ovu situaciju i da se odredi prema svemu tome - istakao je Mićunović za RTCG.

Ovogodišnji predstavnik oglasio se ovim povodom na društvenoj mreži Twitter, navodeći da se suočio sa gubitkom drage osobe od posljedica karcinoma:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.