HRVATSKA

U Vodicama počeo Festival CMC: Među gostima Denial Ahmetović i nova pjevačica grupe "Colonia" Ivana Lovrić

B. Š.

8.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U hrvatskim Vodicama započeo je deseti po redu muzički festival CMC, a koji će ponovo okupiti poznata imena hrvatske muzičke scene, ali i pjevače iz regiona. Prvi dan bio je rezerviran za putovanje brodom i obilazak susjednih otoka, a sve da se novinari, organizatori i pjevači bliže upoznaju. 

Bosnu i Hercegovinu ove godine na ovom prestižnom regionalnom festivalu predstavljaju Denial Ahmetović i mlada Ina Hamzić.

- Za mene je ovo zaista jedan veliki korak naprijed u mojoj karijeri, jer CMC festival je veliki muzički događaj i zadovoljstvo mi je što ću biti dio svega toga i jedno veliko hvala organizatorima na pozivu, ali isto tako i mojoj matičnoj kući TV Hayat - kazao je Denial. 

Osim Denijala novinari su zaokupirali i Ivanu Lovrić, novu pjevačicu grupe "Colonia".

- Sve je tako fantastično, fenomenalno, jednostavno divno. Šta čovjek može poželjeti, osim pjesme, mora i vina. Ovaj CMC festival iskoristit ćemo za promociju našeg novog CD-a, a uskoro dolazimo i u Sarajevo, pa se iskreno nadam da će i sarajlije biti zadovoljne novim nastupom i našim novim pjesmama - rekla nam je Ivana.

Mladi hrvatski pjevač Matej Plavček, koji je za veoma kratko vrijeme prvim albumom osvojio hrvatske top-liste, bio je također interesantan novinarima, a u toku prve večeri festivala nastupe će imati atraktivna Lidija Bačić, Željko Bebek, Sergej Četković, Domenica i Ivan Zak.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.