SVE ZBOG PJESME

Niki Minaž i Trejsi Čepmen okončale sudsku bitku

Pjevačice su se nagodile i Minaž će Čepmen platiti 450.000 dolara odštete čime je okončan spor koji je trajao dvije godine i kako bi se izbjeglo još skuplje suđenje, piše "Daily News"

Niki Minaž. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

9.1.2021


Pjevačice Niki Minaž (Nicki Minaj) i Trejsi Čepmen (Tracy Chapman) okončale su gorku parnicu koja traje od 2018. jer je reperica Minaž u svojoj pjesmi "Sorry" neovlašteno koristila dio pjesme "Baby Can I Hold You" kantautorice Čepmen iz 1988.

Pjevačice su se nagodile i Minaž će Čepmen platiti 450.000 dolara odštete čime je okončan spor koji je trajao dvije godine i kako bi se izbjeglo još skuplje suđenje, piše "Daily News".


Trejsi Čepmen. Agencije

Trejsi je pjesmu snimila 1988., a dijelove svog teksta i melodije prepoznala je u pjesmi reperice. Kantautorica je potom podnijela tužbu za kršenje autorskih prava zbog pjesme "Sorry" iz 2018. Federalnom sudu u Los Anđelesu.

Pjesma "Sorry" gotovo je dospjela u Minažin album "Queen". Ona i njeni menadžeri uputili su više zahtjeva za licenciranje pjesme "Sorry" na ljeto 2018. iako je Minaž već snimila svoju verziju "bez tražene licence", navodilo se u optužnici. Čepmen je odbijala te zahtjeve, ali je Minaž proslijedila kopiju pjesme "Sorry" popularnom DJ-u koji je kasnije naTwitteru podijelio link na pjesmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.