REALIZACIJA FILMA

Željko Joksimović postao medijski mogul: RTS dao milion eura

Krajem 2020. godine, tačnije u decembru, objavljeno je da će Minacord Media, koja je i u vlasništvu Manje Grčić, kupiti novinsku agenciju Tanjug

Željko Joksimović. Facebook

E. A.

16.2.2023

Firma Minacord Media, čiji je vlasnik srbijanski pjevač Željko Joksimović je od Radio-televizije Srbije (RTS) dobila milion i po eura.

Za realizaciju filma "Djeca Kozare", Filmski centar Srbije dodijelio je 30 miliona dinara, što je oko 256.000 evra.

RTS je za istoimenu seriju u ovoj godini izdvojio šest puta više novca, odnosno 1.560.000 eura, prenio je portal Nova.rs, a iza tog projekta stoji Minacord Media.

Kupovina agencije

Krajem 2020. godine, tačnije u decembru, objavljeno je da će Minacord Media, koja je i u vlasništvu Manje Grčić, kupiti novinsku agenciju Tanjug.

Iz Direkcije za imovinu su tada rekli da nije riječ o prodaji te novinske agencije, već da je firma "Tačno", u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korištenje Tanjugovih imovinskih prava. Iz konkurentskih novinskih agencija su naveli da će se država ovim manevrom riješiti dva problema – vlasništva nad Tanjugom i kritika iz Evropske unije zbog nedovršenog procesa privatizacije medija.

Medijski moguli

Iako Tanjug nije prodat, njegova imovinska prava, inače u državnoj svojini, kupila privatna firma, što dalje znači da je pravo na Tanjug narednih 10 godina od tog momenta dobila firma "Tačno" u zajedničkom vlasništvu Minacord Media, odnosno Željko Joksimović i Manja Grčić, te RTV Pančevo.

Supružnici Željko i Jovana su ovime činom postali medijski moguli, te su odlučili uložiti u nekretenine jer su kupili vilu i automobil čije cifre su milionske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.