ZBOG TRAGEDIJA U SRBIJI

"Divanhana" odgodila koncert u Beogradu i cijelu turneju za juni

Kako s bine isijavati radost u ova vremena kad je ova strašna tragedija koja je unesrećila i zgrozila toliki broj ljudi, poručuju članovi grupe

"Divanhana". Instagram

L. S. R.

10.5.2023

Grupa "Divanhana", koja je krajem ove sedmice trebalo da održi koncerte u Bogradu, Zrenjaninu i Velikoj Plani, u dogovoru sa svim organizatorima pomjerila je svoje nastupe za sredinu juna. 

Tragični događaji, koji su protekle sedmice uzdrmali ljude u Srbiji, a i širom regiona, razlog su zbog kojih se odgađaju mnogi kulturni događaji. 

To je razlog zbog kojeg je i ova popularna neosevdah grupa odlučila da je primjerenije ostaviti sve koncerte za sljedeći mjesec.


- Dugo smo čekali i na koncert u Beogradu i promociju našeg albuma „Zavrzlama“. Svaka proba je bila ispunjena radošću. Ali kako s bine isijavati radost, u ova vremena kad je ova strašna tragedija koja je unesrećila i zgrozila toliki broj ljudi. Čak i oni koji nisu direktno pogođeni saosjećaju i misli su im uz one koji su izgubili svoje najdraže - poručuju članovi benda.

Koncert u Beogradu u MTS Dvorani pomjera se za 17. juni. Prije toga će biti održani koncerti u Zrenjaninu i Velikoj Plani, a publika će uskoro biti obaviještena o tačnim terminima za održavanje ova dva koncerta.

Svakako, karte kupljene za koncert 12. maja u MTS Dvorani važe i za novi termin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.