SARAJEVO SEVDAH SOIREE

Muzaferija pred koncert u šeheru: Sarajevo, Žuta tabija i sevdah su tri stvari u koje sam zaljubljen

Moja ekipa i ja se već polako spremamo za veliki koncert koji smo planirali u Sarajevu u Skenderiji

Armin Muzaferija. Armin Muzaferija

10.8.2023

Armin Muzaferija će 15. avgusta održati koncert u okviru prvog festivala sevdalinke “Sarajevo Sevdah Soiree”.

Publika u glavnom gradu će nakon dužeg vremena imati priliku da uživa u odličnim izvedbama ovog umjetnika i njegovog benda i to u prelijepom arhaičnom ambijentu Žute tabije.

- Sarajevo je mjesto za koje se svi izvođači uvijek posebno spremaju. Moja ekipa i ja se već polako spremamo za veliki koncert koji smo planirali u Sarajevu u Skenderiji. Nismo prije toga planirali nastupati u glavnom gradu BiH dok se nije pojavila jedna posebna ideja i poziv, a to je sevdah na Žutoj tabiji. Nešto takvo jednostavno ne možete odbiti i takva vrsta nastupa mijenja sve planove. Sarajevo u ljetnom periodu, Žuta tabija i sevdah su tri stvari u koje sam zaljubljen, kao i moj bend, i to će izvući ono najbolje iz nas – kaže Muzaferija za portal "Avaza". 

Armin Muzaferija. Armin Muzaferija

Otkrio je i koliko će trajati koncert, kako je zamišljen, te koliko je, prema njegovom mišljenju, Sarajevo Film Festival, tokom čijeg trajanja će biti upriličen festival sevdalinke, značajan za prijestonicu BiH.

- Koncert će trajati oko 90 minuta, uz fantastičan bend koji smo koncipirali da bude jednostavan, jer sevdah ne trpi “gužvu” u aranžmanima, a i želimo da to bude onako intimna atmosfera. Uvijek sam sevdalinku tako doživljavao. Sarajevo Film Festival je nešto što je već odavno ponos Sarajeva i najbolji promotor naše zemlje. Kada su već sve oči tih dana uprte u Sarajevo, ovo je idealan potez da posjetioci i gosti i svoje uši, a i srca ostave u Sarajevu upravo zbog prelijepih melodija sevdaha – govori naš umjetnik. 

Armin Muzaferija. Armin Muzaferija

Najavio je i novu kompoziciju, ali i mnogo nastupa širom Evrope.

- Kompozicija “Lasto mala” je spremna, a u septembru završavamo video spot i nadam se skoroj promociji. Osim koncerta na tabiji, u narednom periodu nastupamo po evropskim gradovima, a datume ćemo objaviti na društvenim mrežama. Početkom 2024. godine najavljujem i drugu po redu turneju po Engleskoj i Škotskoj – kaže Armin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.