VEZANA ZA BOSFOR

Istanbul je moja druga kuća: Viki Miljković proslavila 100 godina Republike Turske

Pjevačica vodi uspješan biznis u Turskoj

Viki Miljković na proslavi u ambasadi Turske. Foto: Avaz

Bato Šišić

30.10.2023

Osim što nosi titulu jedne od najpopularnijih pjevačica narodne muzike u regionu, najomiljenije članice žirija Zvezde Granda, Violeta Viki MIljković nosi i titulu uspješne poslovne žene, a u svijetu biznisa koji nema nikakve dodirne tačke s muzikom.

Naime, ova pjevačica zajedno sa svojim suprugom Draganom Taškovićem Tašketom vodi uspješan biznis u vezi s nekretninama, kako u Beogradu, tako i u Turskoj, tačnije u Istanbulu. U Istanbulu imaju vlastitu firmu, kancelarije, poslovne prostore, proizvodne pogone, pa tako veći dio vremena provode i u Turskoj.

Viki i Taške u raszgovoru s turskim ambasadorom. Foto: Avaz

Sav taj njihov poslovni uspjeh nije prošao nezapaženo ni kod Turske ambasade u Beogradu, pa su Viki i Taške među brojnim zvanicima bili počasni gosti na proslavi povodom 100 godina postojanja Republike Turske. Lično ih je dočekao ambasador Turske Hami Aksoy, a Violeta i Dragan su se srdačno zahvalili na pozivu i ukazanom povjerenju da budu dio te svečanosti.

Viki Miljković na proslavi u Smbasadi Turske. Foto: Avaz

- Slobodno mogu da kažem da je naša druga kuća u Istanbulu. Svaki naš dolazak tamo je poseban događaj, doživljaj i svaki put želimo da ostanem malo više nego što smo planirali. Imamo odličnu saradnju s poslovnim partnerima u Turskoj. Jednostavno, to je zemlja puna sunca, ljubavi, poštovanja i istinskog gostoprimstva – rekla nam je Miljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.