NIJE UHAPŠEN KAKO TVRDE

Sejo Kalač za "Avaz": Tu Zagrepčanku nisam vidio, a kamoli joj prijetio

Želim da konačno prošlost ostavim iza sebe - rekao nam je Kalač

Sejo Kalač. Express

Bato Šišić

14.11.2023

Ovih dana se ponovno u negativnom kontekstu piše o pjevaču narodne muzike Seji Kalaču. Stiče se utisak da mnogi znani i neznani pokušavaju da se barem malo „očešu“ o ime ovog pjevača i daju sebi u javnosti malo publiciteta.

Odakle im ideje

Tako i izvjesna Zagrebčanka izjavljuje kako joj je Sejo Kalač prijetio i kako je pokušava izbaciti iz kuće koja je sada njena, a svojevremeno je bila Sejina.

Pozvali smo Seju Kalača, a naš poziv ga je zatekao u Zagrebu i razgovor je tekao sasvim opušteno, ležerno. Čini se da ga novi negativni napisi nimalo ne uznemiravaju.

- Ne znam zaista šta više da kažem na sve to. Svako malo Sejo na naslovnim stranama raznih portala, Sejo uradio ovo, Sejo uradio ono i tako dalje. Ni sam ne znam odakle im više ideje, snaga da sve to pišu, izmišljaju. Pa ja nisam više u vrhu estrade, nisam odavno snimio novu pjesmu, pa ne znam zbog čega sam im interesantan. U regionu ima toliko mnogo dešavanja, zanimljivih priča, tračeva, pa neka pišu o onima koji su željni skandala i svega onogo o čemu piše žuta štampa.

- Tokom sedmice budem samo 2-3 dana u Zagrebu, a najviše sam u Evropi, gdje nastupam, za šta je zadužen moj menadžer Hilmo Peljto. Jeste, istina je da sam ja dok sam bio još u braku kupio zemljište u Zagrebu, napravio kuću, a onda sam, gledajući iz ove moje današnje perspektive, bio naivan i na tu kuću dao punomoć tada još mojoj vjenčanoj supruzi. Danas smo mi razvedeni, ali ona je iskoristila tu moju punomoć i bez mog znanja prodala zemljište i kuću. Ja zaista nisam nikome prijetio, posebno tamo toj nekoj ženi. Mene ta osoba zaista ne interesuje. Boli me, naravno, da je kuća prodata bez mog znanja, ali Bože moj sve je to život. Ko je zaradio tu, zaradit će i drugu.

Napuštam Zagreb

- Jeste da sam otišao da vidim tu nekada moju kuću, da me jednostavno želja mine, ali nikoga tu nisam sreo, vidio, pa nisam nikome ni prijetio. Koncentriran sam na moje nastupe, Novu godinu pjevam u Dizeldorfu s Miletom Kitićem. Eto, to su moje obaveze. A, najvjerovatnije počekom sljedeće godine definitivno napuštam Zagreb i život nastavljam u nekoj od evropskih zemalja. Želim da konačno prošlost ostavim iza sebe - rekao nam je Kalač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.