PROMOCIJA NOVOG ALBUMA

„Zoster“ očekivano oduševio u Sarajevu, u prepunom Domu mladih održali koncert za pamćenje

Njihovi nastupi uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa tako je bilo i večeras u Domu mladih gdje se tražila karta više

Zoster u Domu mladih - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

23.12.2023

Grupa „Zoster“ održala je koncert u sarajevskom Domu mladih i promovirala svoj peti studijski album „Najgori“. Kao što smo i navikli od Maria i njegove ekipa, atmosfera je bila odlična. Vjerni ljubitelji njihovog zvuka opuštali su se uz odlično prihvaćene numere sa novog albuma, a naravno kako su i obećali svirali su i svoje najveće dosadašnje hitove.

Njihovi nastupi uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa tako je bilo i večeras u Domu mladih gdje se tražila karta više.

Mostarska grupa „Zoster“ jedinstvena je pojava na ovdašnjoj muzičkoj sceni čije pjesme odlikuju lucidni tekstovi, naoko naivna poetika i duhovnost svojstvena Hercegovcima.

Zoster je osnovan 2000. godine. Njihove albume karakteriziraju razni muzički žanrovi, a kroz sve njih kantautor Mario Knezović, autor muzike i teksta prirodno je stigao do vlastitog autentičnog izražaja.

Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koje možemo podijeliti u dvije faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi "Ojužilo" i "Festival budala", a drugoj "Imači kada", "Srce uzavrelo" i "Najgori". Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija pa i mračnija.

Osim u cijelom regionu grupa „Zoster“, muzički dragulj iz Mostara nastupa i po cijeloj Europi sa svojom fantastičnom, autentičnom muzikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.