"JAKO SAM UZBUĐENA"

Unuka Arsena Dedića nastupa na Dori: To je idealna prilika da probam nove aspekte profesije

Pjesmu bih opisala kao vilinsku i bajkovitu, u isto vrijeme nježnu i moćnu, izjavila je Lu Dedić

Lu Dedić. Filip Kovačević

H. J. I.

13.1.2024

Mnogima je već poznato da je kćerka najznačajnijeg jazz pijaniste Matije Dedića već neko vrijeme u muzičkim vodama. Unuka Arsena Dedića i pjevačke dive Gabi Novak predstavit će se na ovogodišnjem hrvatskom izboru pjesme, za pjesmu Eurovizije.

- Jako sam uzbuđena oko svega. Našla sam se u studiju Miroslava Lesića, gdje smo snimili pjesmu "Plavi leptir". Pjesma tada nije bila namijenjena za Doru, no nakon nekog vremena Miro mi se javio s idejom da je prijavimo, na što sam pristala jer mi je nastup na Dori idealna prilika da probam nove aspekte profesije - ispričala je Lu Dedić.

Talentovana Lu je u kratkom roku osvojila brojne simpatije publike, a stižu i pozitivni komentari na pjesmu s kojom će nastupati na Dori.

- Organizacija je puno kompleksnija, neuporedivo s bilo čim što sam do sada radila zbog čega mi je uzbudljivo učestvovati u cjelokupnom procesu i vidjeti kako se to sve odvija prije nego što stigne pred TV kamere i publiku. Pjesmu bih opisala kao vilinsku i bajkovitu, u isto vrijeme nježnu i moćnu. Jako mi je drago što imam priliku predstaviti se takvom pjesmom - izjavila je Lu.

Velika podrška joj je porodica, a ulazak u muzički svijet posebno raduje njenog oca, jednog od najcjenjenijih jazz pijanista, Matiju Dedića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.