SNIMLJENA PRIJE 3 GODINE

Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala"

Pjesma će predstavljena na promociji 10. marta u 18 sati u Saburinoj kući, nacionalnom spomeniku na Kovačima

Armin Muzaferija. Društvene mreže

L. S. R.

8.3.2024

Armin Muzaferija će nakon dužeg vremena objaviti novu pjesmom. Kompozicija „Lasto mala“ bit će predstavljena na promociji 10. marta u 18 sati u Saburinoj kući, nacionalnom spomeniku na Kovačima.

Riječ je o ljubavnoj priči smještenoj u period između dva svjetska rata. Pjesma i video na najljepši način promoviraju bosanskohercegovačku kulturu, historiju i tradiciju.


- Pjesma je snimljena prije tri godine i još jednom dokazuje da ja ne radim komercijalno, već onako kako mi leži na srcu. Osjetio sam da je sada vrijeme da je objavim. Spot smo snimili prošle godine pod rediteljskom palicom Murisa Beglerovića i agencije „Gotiva“. Tekst je radio prof. Džemaludin Latić, muziku Alen Lemešević, a aranžirao je Adnan Mušanović. To je provjeren tim ljudi koji mene privatno poznaju i, kada je umjetnost u pitanju, na istom smo putu. Ponosan sam na projekt i pjesmu koja predstavlja odu bosanskoj ženi, a nosi pregršt emocija. Kao i do sada, radili smo pjesmu za ljudska srca – kaže Armin Muzaferija.

Video je sniman u Etno Begovom selu u Nišićima, a u njemu se pojavljuju članovi benda Armina Muzaferije, kao i akademski glumac Elmir Krivalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.