NADA SE ČUDU

Nenadmašna pjevačica nikad iskrenija: Nisam pobijedila bolest

U početku bih se pitala: "Zašto ja? Kako se to dogodilo? Što sam učinila? Jesam li ja kriva?, rekla je Selin Dion

Selin Dion - Avaz
Selin Dion - Avaz
Selin Dion - Avaz
Selin Dion - Avaz
Selin Dion - Avaz
+9
L. S. R.

30.4.2024

Selin Dion (Celine, 56) pozirala je za naslovnicu francuskog "Voguea" i govorila je o svojoj bolesti. Naime, pjevačica boluje od neurološkog poremećaja Stiff Person Syndrome (sindrom ukočene osobe), koji joj je dijagnosticiran u jesen 2022.

- Nisam pobijedila bolest jer je još uvijek u meni i uvijek će biti. Nadam se da će se dogoditi čudo, da ćemo naći način da je izliječimo kroz naučna istraživanja, ali trenutno moram učiti živjeti s njom. Dakle, to sam sada ja, sa sindromom ukočene osobe - rekla je za "Vogue".




Otkrila je kako izgleda njen život nakon dijagnoze.

- Pet dana u sedmici podvrgavam se atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji. Radim na prstima, koljenima, listovima, prstima, glasu... Moram sada naučiti živjeti s tim i prestati se preispitivati. U početku bih se pitala: "Zašto ja? Kako se to dogodilo? Što sam učinila? Jesam li ja kriva?" - rekla je pjevačica.


Kaže da trenutno ima dva izbora - trenirati kao sportistkinja ili se potpuno isključiti.

- Život ne daje nikakve odgovore. Samo ga treba živjeti. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga. Kako ja to vidim, imam dva izbora. Ili treniram kao sportsta i naporno radim ili se isključim i ostanem kod kuće, slušam svoje pjesme, stanem pred ogledalo i pjevam sama sebi. Odabrala sam raditi cijelim tijelom i dušom, od glave do pete, s medicinskim timom. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovno vidjeti Ajfelov toranj - rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.