POVRATAK U ŽIVOT

Mahir Beathouse za "Avaz" o filmu koji je snimio: Doktori su mi rekli da više nikada neću hodati, nisam ih slušao

Merlin u filmu kaže: „Ostaje samo jedno krucijalno pitanje koje me muči cijelo vrijeme – zašto se ovakve stvari dešavaju tako dobrim ljudima

Mahir Beathouse. Instagram

13.6.2024

Da se čovjeku život iz temelja može promijeniti u djeliću sekunde, i da niko od nas ne zna šta ga čeka ni u narednih nekoliko minuta, pokazuje i slučaj Mahira Beathousea.

U aprilu 2020. godine doživio je tešku nesreću. Nakon pada s balkona porodične kuće u sarajevskom naselju Mahmutovac šest puta je operiran, a povreda je ostavila trajne i teške posljedice po njegovo zdravlje. Za 34 dana operiran je čak šest puta.

Vidiš da može

Do nesretnog pada Mahir je bio član pratećeg benda Dine Merlina, a njegovi plesni performansi su nezaboravni. Bavio se sportom, ali od tada sve to postaje nemoguće...

Mahir je sada snimio film o svojoj borbi da se vrati u normalan život.

Nedavno je ostvario svoj san, završivši Half Ironman utrku Ocean Lava Montenegro u Kotoru.

- To jeste film o mom opravku, ali je ustvari motivacioni film za druge koji su rekli: „Ne može ovo“. Vidiš da može – govori Mahir za „Avaz“.

Prognoze doktora za Mahira nisu bile baš optimistične.

- Rekli su da nikada više neću hodati, ni voziti bicikl, da ništa nema od mene... Samo krevet i kolica. Ja kažem: „Sad ću ja vama pokazati kako to ide“. Sada sam o tome snimio film – govori nam Mahir.

U filmu govore brojne ličnosti koje imaju veze s Mahirovim životom. Među njima su Dino Merlin, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Tomisalv Cvitanušić i drugi.

Dino Merlin i Mahir Beathouse. Društvene mreže

Sretni ljudi

- Dino Merlin u filmu kaže: „Ostaje samo jedno krucijalno pitanje koje me muči cijelo vrijeme – zašto se ovakve stvari dešavaju tako dobrim ljudima“. 

Onda ja kažem šta trebaju da rade sretni ljudi – da svoju sreću podijele s drugim. I izgradite svaki dan u sebi neki novi svijet i bit će vam puno lakše. Ja sam svoj san

Ne osjećam nogu

- Od koljena prema dole ne osjećam nogu, imam jednu venu. Kolica moram koristiti kad sam kući. Imam dvije ortoze na lijevoj nozi i desna ruka mi je na nekih 20 posto funkcije – kazao je Mahir Beathouse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.