NIJE ŠALA

MINI želi naučiti Amerikance da voze s ručnim mjenjačem

Instruktori će se usredotočiti na učenje laganog starta, ubrzavanja i penjanja uzbrdo

MINI: Novost za tamošnje kupce. Društvene mreže

Piše: A. K.

5.11.2022

Britanska marka u svoju američku ponudu uvodi konfiguracije s ručnim mjenjačima, što će biti novost za mnoge domaće kupce.

Odavno je poznato da ondje dominiraju automati. Zato MINI želi naučiti Amerikance vožnji s ručnim mjenjačem. U Evropi bi se to smatralo glupom šalom, ali u Americi nema razloga za smijeh.


Faze kursa

Da se radi o ozbiljnoj namjeri dokazuje MINI škola vožnje sa ručnim mjenjačima koja će se održati u BMW Performance Centru u Kaliforniji. P

Kurs će biti podijeljen u dvije faze: teorijski dio, odnosno učenje kao lekcija, i praktični dio, koji će se fokusirati na korištenje automobila u stvarnim uslovima.

Amerikanci će naučiti voziti s papučicom kvačila. Ovo će mnogima biti novo. Instruktori će se usredotočiti na učenje laganog starta, ubrzavanja i penjanja uzbrdo.



Nedostatak komponenti

Zvuči kao obična autoškola u Bosni i Hercegovini. Sjetimo se, međutim, da su Sjedinjene Države potpuno drugačiji svijet. Tamo se već pola stoljeća naveliko koriste automatski mjenjači koji kod nas tek sada počinju osvajati sve veći broj kupaca.

Pa moguće je da je to “hir” brenda koji bi trebao graditi njegov identitet. Druga hipoteza odnosi se na nedostatak komponenti. Bilo kako bilo, Amerikanci će ponovno moći kupiti MINI s ručnim mjenjačem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.