VOLKSWAGEN

Uskoro stiže redizajnirani ID.3

Cijene se kreću od 43.995 eura

ID.3: Prikazan u Briselu. Volkswagen

N. D.

16.1.2023

Volkswagen je početkom decembra potvrdio da će tokom 2023. ponuditi obnovoljenu verziju električnog modela ID.3, a ovih dana na sajmu automobila u Briselu izlaže i jedan kamuflirani primjerak.

Sportskiji izgled

Kako stvari sada stoje, ID.3 za novu sezonu dobija prednji branik sa sportskijim izgledom, kao i izmijenjenu LED grafiku zadnjih svjetala.

Ipak, najveće promjene se najavljuju za unutrašnjost, pri čemu Volkswagen obećava viši kvalitet i poboljšanu praktičnost, kao i ekran osjetljiv na dodir povećan na 12 inča i redizajniranu centralnu konzolu.

Izmjene softvera

Potvrđene su i izmjene softvera, budući da su u planu unaprjeđenja radi daljeg poboljšanja funkcionalnosti. Volkswagen ističe poboljšane performanse infotainmenta i unaprijeđene sisteme pomoći, posebno Travel Assist i Park Assist Plus sa memorijskom funkcijom. Volkswagen tvrdi da je „poslušao svoje kupce i uvažio mnoge njihove prijedloge“.

Pored fabrika Cvikau i Drezden, ID.3 će se proizvoditi i u Volfsburgu, a automobil će biti dostupan sa paketima opreme Life, Business, Style, Max i Tour. Cijene se kreću od 43.995 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.