VELIKI DOGAĐAJ

Sve spremno za spektakl u Sarajevu: Bolid Formule 1 danas na ulicama Sarajeva, upravljat će slavni Kultard

Bolid Formule 1 će se voziti na trasi između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH

Bolid Formule 1. Red Bull

S. S.

9.6.2024

Red Bull Showrun u svom programu, između ostalog, uključuje vožnju bolida Formule 1 sarajevskim asfaltom, kao i nastup vještog Arunasa Gibieže na motociklu te show fenomenalnog drift dvojca Red Bull Driftbrothers. Bolidom RB7 ekipe Red Bull Racing upravljat će slavni britanski vozač Dejvid Kultard (David Coulthard).

Međutim, važno je podsjetiti na najvažnije informacije o prilazu i ulazu u glavnu zonu događaja, kao i na izmjene režima saobraćaja.

Gdje se održava Red Bull Showrun?

Pozornica ovog velikog događaja, koji imaju privilegiju ugostiti samo rijetki gradovi svijeta među kojima je sada i Sarajevo, bit će na trasi između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH. Na ovoj lokaciji su već postavljene tribine, koje su rasprodane, ali će publika potpuno besplatno moći posmatrati ovaj nezaboravni spektakl i pored same ograđene staze.

Kada i kako ući u zonu događaja?

Kapije u zoni održavanja Red Bull Showruna otvaraju se u 11:00 sati, a ulaz će biti omogućen na ukupno 11 lokacija i to iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara. Treba istaći da je u pomenutu zonu zabranjeno unošenje pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže i drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje. Gledateljima se savjetuju da dođu na vrijeme kako bi osigurali najbolji pogled na dešavanja na stazi. Glavni dio Red Bull Showruna trajat će od 14 do 16 sati.

Kako će funkcionisati saobraćaj?

S obzirom na to da se očekuje veliki broj gledatelja i izmjena režima saobraćaja, savjetuje se upotreba gradskog i alternativnog prijevoza, kao i korištenje prostora za parking koji nisu u užoj zoni održavanja događaja. Danas će se tramvajski saobraćaj odvijati do Čengić Vile s tim da će dodatno biti pojačan trolejbuski i autobuski sadržaj.

Pored toga, u pojedinim sarajevskim ulicama saobraćaj je obustavljen od 00:00 do 20:00 sati, zbog čega će svi građani biti preusmjereni na alternativne pravce. Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita, od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, kao i u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.

Još jednom, ne propustite Red Bull Showrun koji garantuje nezaboravnu zabavu, ali ako ste kojim slučajem spriječeni da budete u Sarajevu danas, možete pratiti TV prijenos na Sport Klubu.

Mapa događaja. Red Bull

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.