NJUJORK

Rajan Garsija savladao neporaženog Hejnija: Pio sam svaki dan i radio šta sam želio

Rajan Garsija je otkrio da pije alkohol kako bi pokušao prevazići loše stvari kroz koje prolazi izvan ringa.

Rajan Garsija. Instagram

Di. R.

22.4.2024

Rajan Garsija (Ryan Garcia) je šokirao bokserski svijet, pobjedivši prethodno neporaženog Devina Hejnija (Haney) većinskom sudijskom odlukom u Barclays Centru u Njujorku.

Garsija svaki dan pio alkohol

Iako je borba između Garsije i Hejnija bila nevjerojatno zabavna, ono o čemu svi pričaju jeste način na koji se Rajan Garsija spremao za ovaj meč.

- Ne marim šta ljudi pričaju o meni, prošao sam kroz vatru, i još uvijek sam izdržao i još uvijek pobijedio i još uvijek sam pio alkohol svaki dan i još uvijek ga pobijedio, uradio sam sve - istakao je Rajan Garsija i dodao:

- Šta se desilo? Lažna stvarnost, zar ne? Pio sam svaku noć, izlazio sam u ponedjeljak i utorak, i pio, pio, pio. Šta se desilo? Pobijedio sam. Ne mogu baš reći da sam ponosan na to, ali samo kažem. To je bio izraz da kažem da vi stvarno ne možete da se igrate sa mnom. Mogu raditi šta god hoću.

Američki bokser ima problema izvan ringa

Rajan Garsija je otkrio da pije alkohol kako bi pokušao prevazići loše stvari kroz koje prolazi izvan ringa.

- Samo sam se zabavljao, čovječe. Pogledajte, prolazim kroz mnogo toga. Prošao sam kroz razvod, i mnogo loših stvari se dešava sa mnom. Tako da sam uradio ono što sam osjećao da moram uraditi da bih se osjećao dobro. Tako da sam pio svaki dan i radio šta god sam želio - zaključio je Garsija. 

Pobjednik diktira pravila igre

I Garsija i Hejni su izrazili interes za revanš, što je logična opcija nakon ovog izuzetno zabavnog meča. Ali Oskar De La Hoja (Oscar De La Hoya), promotor Rajana Garsije, kaže da ne treba žuriti sa tim.

- Rajan će se odmoriti. Imao je sjajnu pobjedu, dozvolite mu da uživa u njoj. Ali pogodite šta, on sada diktira pravila igre. To je činjenica. Bez obzira da li želi da se bori u ovoj kategoriji ili na nekoj dogovorenoj težini, ako neko želi da zaradi novac, moraće da se bori protiv Garsije. I on će donositi sva pravila - izjavio je legendarni Oskar De La Hoja.

U nastavku pogledajte neke od najzanimljivih trenutaka sa ovog meča:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.