PROLAZI KROZ TEŽAK PERIOD

Američki bokser dobio zabranu pristupa svojoj kćerki: Razlog je gušenje i pljuvanje partnerke

Nakon što je poražen u Rijadu od Zileija Zanga, sada je ostao bez pristupa kćerki

Dentaj Vilder. Platforma X

R. K.

7.6.2024

Nakon što je prošlog vikenda Daniel Duboa (Dubois) pobijedio Filipa Hrgovića u predzadnjoj borbi spektakla u saudijskom Rijadu, na red je došla glavna borba "Main card".

Riječ je o okršaju Dentaja Vildera (Deontay Wilder, 38) i Zileija Zanga (Zhilei Zhang, 41). U njoj se, vrlo slično kao i Hrgović u ranijoj, proveo veteran Vilder. 

Borilački mediji javljaju da je američki bokser sada doživio novi veliki udarac, ovog puta na privatnom planu.

Naime, njegova zaručnica Teli Svift (Telli Swift), tražila je od suda zabranu pristupa Vildera, te tako američki bokser ne smije prići bliže od 20 metara njoj ili njihovoj kćerki.

Ova odluka vrijedi do 25. juna, kada će nadležni organi raditi novu procjenu. Ova odluka donesena je zbog kaznenog djela koje je Vilder počinio još 2014. godine.

Tada je policija uhapsila boksera nakon što ih je zvala Svift i tvrdila da ju je Dentaj gušio više puta dnevno, pljuvao i silio na spolni odnos.

Osim toga je koristio i njen laptop kako bi slao poruke lošeg sadržaja njenim kolegama. Sud ga je tada pustio na slobodu, a njegov odvjetnik branio je boksera tvrdnjom da je napao svoju zaručnicu u mraku, jer je mislio da mu je neko provalio u stan i krade. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.