BH. REPREZENTATIVAC

Nurkić podržao Kerima Čutunu i poručio: Znam o čemu govoriš, "pandemija" nasilje nad ženama traje vijekovima!

Nažalost, puno ovih situacija ali premalo govora i razumijevanja u ovim situacijama. Kad tad istina dođe i samo to je ispravno, napisao je Nurkić

Nurkić: Podrška Čutuni. Facebook

E. Ć.

27.10.2022

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić oglasio se na društvenim mrežama gdje je pružio podršku Kerimu Čutuni, bh. glumcu koji je odlučio otkriti da su on i njegova majka trpjeli nasilje od njegovog oca.

- Podrška Kerim Čutuna, znam dobro o čemu govoriš! "Pandemija" nasilje nad ženama traje vijekovima! Nažalost, puno ovih situacija ali premalo govora i razumijevanja u ovim situacijama. Kad tad istina dođe i samo to je ispravno - poručio je Nurkić.


Objava Nurkića na Facebooku. Screenshot

Mladi bh. glumac je prije nekoliko dana potresao region priznanjem da su njegova majka i on bili žrtve nasilja njegovog oca. Psihičkog i fizičkog.

Bio je u tinejdžerskim godinama, zbog čega se nije mogao najbolje snaći ni u momentu razvoda braka roditelja, a tek skoro 11 godina kasnije odlučio je progovoriti o onome što su on i njegova majka proživljavali, uz konstantno pitanje – šta je on Bogu zgriješio.


- U periodu kada je razvod započeo, odlučio sam da živim u internatu srednje škole, koji je bio udaljen pet ili šest kilometara od mjesta prebivališta. Apsurdno, ali ta moja želja značila je da težim ka neutralnosti. Nisam htio da biram stranu. Moje konfuzije i traume počinju s informacijama koje je otac srčano dijelio sa mnom, svakog vikenda, nekad i radnim danima. 

Tada sam počeo zauzimati stranu, osjećati odgovornost, tražiti krivce i dobivati napade bijesa i panike. Šta sam ja Bogu zgriješio da sa 14 slušam o zakonima, dajem izjave, učestvujem u razvodu i izlazim s advokatima - kazao je Čutuna, između ostalog u razgovoru za "Dnevni avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.