NISU SVI ZADOVOLJNI

Legendarni centar u lice "sasuo" Jokiću: Nisi ti trebao biti MVP

O'Nil je kazao da je za njega najkorisniji igrač bio Šaj Gildžus-Aleksander

O'Nil i Jokić. Platforma X

9.5.2024

Srbijanski centar Nikola Jokić se okitio titulom najkorisnijeg igrača NBA lige treći put u posljednje četiri sezone. Mnogi su smatrali da je ovo zasluženo pošto je „Joker“ igrao sjajnu sezonu, ali ima i onih koji se ne slažu s tom odlukom.

Njegovi protukandidati za tu nagradu bili su Slovenac iz Dalas Maveriksa, Luka Dončić, te Kanađanin iz Oklahoma Siti Tandersa, Šaj Gildžus-Aleksander (Shai Gilgeous-Alexander), a obojica su igrali zaista vanserijske sezone.

S tim je saglasan i legendarni centar Šakil O'Nil (Shaquille O'Neal), koji je za favorita imao zvijezdu Oklahome. Iako je Jokića nebrojeno puta hvalio u prošlosti, ovaj put mu je prilikom regularnog gostovanja MVP-a u emisiji televizije „TNT“ kazao da nije saglasan da je Srbijanac najkorisniji igrač.

- „Joker“ želim da ti čestitam, ti si najbolji igrač u ligi. Ipak, želim da to čuješ od mene prvo, mislim da je Gildžus-Aleksander trebao biti MVP. Ovo ne mislim kao nepoštovanje tebe, ali i dalje želim da ti čestitam – kazao je O'Nil, da bi mu Jokić odgovorio u šaljivom tonu:

- Hvala Šek, mi na sjeveru ne osuđujemo ljude. To je tvoje mišljenje. Šalim se, naravno. Zaista, bilo je mnogo igrača koji su zaslužili ovu nagradu. Sve je u detaljima i malim stvarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.