NOGOMET

Martinez o snazi BiH: Hvali "Zmajeve", ali i još nekoliko igrača, Dijamant je prvi u nizu...

Avaz.ba

3.10.2017

Nogometna reprezentacija Belgije sinoć je imala prvi trening uoči utakmice protiv naše izabrane vrste, koja se 7. oktobra igra na Grbavici. 

Belgijski selektor Španac Roberto Martinez je pohvalno pričao o reprezentaciji Bosne i Hercegovine. On je belgijskim novinarima potvrdio da zna da neće biti u našem timu povrijeđenog Miralema Pjanića, ali je stigao ističi da su "Zmajevi" opasan tim i bez njega. 

- Bosna i Hercegovina je čak i bez Pjanića veoma respektabilna selekcija. Kada vidite koji ga igrači mogu zamijeniti, kao što su Bešić i Jajalo, znate da to može biti opasno po protivnički tim. Impresivna je napadačka snaga ovog tima jer tu je Edin Džeko. Ne treba zaboraviti ni Lulića i Kolašinca, koji se uvijek dobro priključuju napadu - rekao je Martinez.

Očito je da je Španac odlično prostudirao našu ekipu.

- Selekcija BiH je iskusna ekipa koja zna kako se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Znaju oni šta rade bez obzira na Pjanićevo odsustvo, ali moraju pobijediti kako bi završili na drugom mjestu u grupi. Igramo na stadionu na kojem nas vjerovatno očekuje neprijateljska atmosfera, ali to će za nas biti pravi test - kaže Martinez. 

Reprezentacija Belgije, koja je već odigrala plasman u Rusiju (jedina u Evropi), meč protiv Bosne i Hercegovine će igrati bez nekoliko važnih igrača od kojih je najveće ime iskusni štoper Mančester sitija, Visent Kompani (Vincent Kompany).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.