NOGOMET

Žorž Vea pozvao Arsena Vengera na inauguraciju

Fena

6.1.2018

 Trener Arsenala Arsen Venger (Arsene Wenger) izjavio je da ga je pozvao novi liberijski predsjednik Žorž Vea (George Weah) na inauguraciju u ovom mjesecu.

Venger je bio prvi Vein trener u francuskom Monaku između 1988. i 1992. godine, ali je kazao da nije siguran da li će prisustvovati inauguraciji. 

- Žorž me pozvao da budem prisutan u danu kada će postati predsjednik. Vjerujem da ću tada biti zauzet, ali ako budem suspoendovan (zbog primjedbi sudijama), imat ću vremena da odem - kazao je francuski stručnjak.

Venger se suočava sa saslušanjem pred disciplinskom komisijom Nogometnog saveza zbog raznih komentara o sudijama koje je davao u posljednjim sedmicama. 

Trener Arsenala priznaje da mu je još teško povjerovati u ono što je Vea ostvario.

- Život tog čovjeka je istinski film. To je nevjerovatno. Mogao bi napraviti fantastičan film - izjavio je uzbuđeni Venger. 

- Sjećam se kada sam ga prvi put ugledao u Monaku, bio je pomalo izgubljen, nije poznavao nikoga, niko ga nije smatrao velikim nogometašem, ali je postao najbolji nogometaš svijeta u 1995. i danas je predsjednik svoje zemlje - kazao je.

Venger se također prisjetio strasti i ljubavi koje je Vea pokazivao za Liberiju. 

- Išao sam s Žoržom tokom perioda dok je bio rat u Liberiji i uvidio sam koliko je patio za svojom zemljom - dodao je Venger.

- Želim da ima sretan predsjednički mandat i volio bih reći da je taj čovjek primjer za svakoga ko igra nogomet danas - kazao je. 

Vea je pobjedio u drugom krugu predsjedničkih izbora prošlog mjeseca, porazivši Jozefa Boakala (Josepha) s više od 60 posto osvojenih glasova.

On će naslijediti Elen Džonson Širlef (Ellen Johnson Sirleaf), prvu afričku predsjednicu države.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.