OLIMPIK

Tabaković: Nadam se da ćemo protiv Mladosti iskoristiti svoje adute

Svjestan sam prilike koju sam dobio i dat ću sve od sebe da je u potpunosti iskoristim

Tabaković: Za nas je ovo jako bitan susret. Olimpik

Piše: Avaz Sport

28.8.2020

Fudbaleri Olimpika će u subotu (16.30 sati), u okviru šestog kola m:tel Premijer lige BiH, gostovati kod Mladosti u Doboja kod Kaknja.


- Za nas je ovo jako bitan susret... -  rekao je Aid Tabaković, mladi napadač "Vukova" te dodao: 


- Nadam se da će nam se vratiti negdje sve propušteno u prethodnim susretima. Mislim da smo trebali imati više bodova, po svemu prikazanom na terenu smo to i zaslužili, ali to je sada iza nas. Trenutno razmišljamo samo o duelu protiv Mladosti i kako da stignemo do bodova. Oni su u prethodnom kolu savladali Željezničar na Grbavici i to dovoljno govori o njima. Mi imamo svoje adute i nadam se da ćemo ih iskoristiti u ovom duelu.


Iako redovno igra za juniorski tim, Tabaković je dobiva priliku za nastup i u seniorskom pogonu.


- Prije svega, moram da se zahvalim ljudima iz kluba i stručnom štabu koji su mi dali povjerenje. Također, zahvala ide i mojim saigračima, pogotovo ovim iskusnijim koji mi pomažu svojim savjetima, što je za nekoga poput mene velika stvar. Dobijam minute, pokušavam na treninzima da svojim odnosom opravdam povjerenje i nadam se da ću u narednim susretima sve krunisati prvim pogotkom u seniorskom fudbalu. Svjestan sam prilike koju sam dobio i dat ću sve od sebe da je u potpunosti iskoristim, zaključio je Tabaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.