PROBLEMI ZA BH. STRUČNJAKA

Marokanski mediji pišu da je Vahid Halilhodžić ponovo pred otkazom

Navodno će biti smijenjen u ponedjeljak

Halilhodžić: Pogoršala se situacija u svlačionici. AGENCIJE

A. V.

11.6.2022

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (69) ponovo se nalazi pred otkazom na klupi Maroka, ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija.

Kako navode, Vaha bi mogao biti smijenjen u ponedjeljak, nakon utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Liberije.

Naš stručnjak "preživio" je nedavne napade tamošnje javnosti, jer je iz nacionalnog tima izbacio zvijezde koje su mu "remetile atmosferu i rušile autoritet". Halilhodžić je tada djelimično popustio i vratio je neke igrače koje je prekrižio, ali očito to nije bilo dovoljno da se umiri javnost.

- Hoće li Vahid Halilhodžić biti promijenjen u ponedjeljak nakon druge utakmice kvalifikacija za Afrički kup naciju? Ništa nije službeno, ali informacije već kruže društvenim mrežama - piše Leseco , pozivajući se na nedavnu izjavu kapitena Romana Saisa (Romaina Saiss), koji je navodno rekao da se pogoršala situacija u svlačionici.

Hespress piše, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, da je Kraljevski marokanski fudbalski savez (FRMF) spreman raskinuti ugovor s Halilhodžićem. Savez, koji predvodi Fouzi Lakja (Lakjaa) je, tvrde, donio konačnu odluku o budućnosti bh. trenera i ona će mu biti saopćena u ponedjeljak nakon utakmice protiv Liberije.

Maroko je u prvom meču AKN-a u četvrtak savladao Južnu Afriku s 2:1, a Vaha je pretrpio salve zvižduka nezadovoljnih marokanskih navijača u Rabatu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.