DRAMA U KUĆI KARTERA

Provalnici upali u kuću NBA legende, porodica se sakrila u ormar

Karterova supruga Sondi rekla je policiji da je ležala u krevetu sa svoja dva sina kada je čula glasne zvukove koji su dopirali s prednjeg dijela kuće

Karterova porodica preživila dramu. Getty Images

M. K.

23.6.2022

Zastrašujuću scenu doživjeli su članovi porodice legende NBA lige, Vinsa Kartera (VInce Carter), kad  su provalnici upali u njegov dom.

Prema izvještaju Policijske uprave Atlante do koje je došao "USA Today", Karterova kuća je provaljena dok su se njegova supruga i djeca sakrivali u ormaru i to na Dan očeva. Karter je u to vrijeme očito bio daleko od kuće.

Karterova supruga Sondi rekla je policiji da je ležala u krevetu sa svoja dva sina kada je čula glasne zvukove koji su dopirali s prednjeg dijela kuće. Navodno je uzela svoju djecu i sakrila se u ormar u spavaćoj sobi, a zatim nazvala hitnu i poslala poruku obližnjem službeniku koji nije na dužnosti.

Osumnjičeni su navodno preturali po kući i pobjegli kad je došao policajac. Policajac je rekao da je vidjela neidentifikovanog afroamerikanca odjevenog u crnu odjeću i masku kako trči pješice, a zatim je skočila u crni terenac prije nego što ih je izgubila iz vida.

Kako je više jedinica stiglo na mjesto događaja, policajci su pronašli veliki broj novčanica od 100 dolara, koje su na kraju izbrojane na 16.100 dolara, prosutih izvan kuće, kao i zlatni Desert Eagle u kutiji za oružje i crni Glock 26 s proširenim spremnikom. Utvrđeno je da Desert Eagle pripada Karteru, dok se vjeruje da je Glock u vlasništvu osumnjičenog.

Preko telefona je Karter navodno rekao policiji da je 16.000 dolara samo dio svote od preko 100.000 dolara u gotovini pohranjenoj u smeđoj torbi u ormaru u primarnoj spavaćoj sobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.