SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Elvir Bolić za "Avaz": U duelu Hrvatska - Maroko odlučivat će nijanse

Francuzi imaju bolje igrače i s te strane su u prednosti, smatra naš bivši reprezentativac, rekao je nekadašnji "Zmaj"

Bolić: Drugačije je vratiti se kući s bronzom i biti četvrti. Agencija Anadolija

Piše: A. Vatreš

17.12.2022

Finale Mundijala u Kataru, u kojem će se za titulu svjetskog prvaka boriti Argentina i Francuska,za bivšeg bh. reprezentativca Elvira Bolića (51) je nešto što se moglo očekivati.


Epitet najboljeg

- Te dvije ekipe su bile među četiri-pet favorita. Argentina – Francuska je jedno finale koje se moglo očekivati, po imenima reprezentacija i svemu tome. Čitavo Svjetsko prvenstvo je bilo zanimljivo i nadam se da će takva biti i finalna utakmica – rekao je Bolić za “Dnevni avaz”.

U prvom planu će biti saigrači iz PSG-a, Lionel Mesi (Messi) s jedne i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) s druge strane.

- Obje ekipe su dosta vezane za igru te dvojice igrača i oni bi svakako mogli odlučiti. Mislim da Francuzi ipak imaju bolje igrače, veći izbor zvijezda koje igraju u malo većim klubovima. Što se toga tiče, mislim da su oni u prednosti – riječi su Bolića, koji smatra da finalna utakmica pred Mesija stavlja psihološko breme.

- Bez obzira na tu priču kako bi svjetska titula bila kruna njegove karijere, Mesi zaslužuje epitet najboljeg igrača svih vremena. Mislim da će to biti psihološko breme za njega. Vidjet ćemo da li će to za Argentinu biti pozitivno ili negativno, ali sigurno da neće biti lako. Ponovni poraz u finalu bi jako teško pao i Argentini i samom Mesiju – smatra Bolić.


Veći uspjeh

Dan ranije u utakmici za treće mjesto sastat će se Hrvatska i Maroko.

- Mislim da je to jako bitna utakmica za obje reprezentacije. Drugačije je vratiti se kući kao treći i osvojiti bronzu ili biti četvrti. Mislim da su i jedna i druga ekipa svjesne toga da pobjeda donosi medalju i čini uspjeh te reprezentacije još većim. Hrvatska je dosta iskusnija što se tiče igranja tih utakmica, ali je Maroko svojim nastupima iznenadio sve nas. Mislim da će bit ravnopravan protivnik i to je utakmica gdje će nijanse odlučivati – smatra Bolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.