AMBICIOZNA NAJAVA

Tegeltija: Varešanović je rekao da će pokoriti Banju Luku, Borac sljedeće sezone napada titulu

Trebaju nam određena pojačanja kako bismo pojačali postojeću ekipu za narednu sezonu, rekao je predsjednik banjalučkog premijerligaša

Tegeltija: Borac ovjerio plasman u Evropu. Screenshot / ATV

E. Ć.

9.5.2023

Predsjednik banjalučkog Borca Milan Tegeltija govorio je o dešavanjima u klubu i planovima za budućnost u emisiji "Centar dana" na ATV-u.

Tegeltija je istakao kako je Borac tri kola prije kraja osigurao izlazak u evropske kvalifikacije.

- Trebaju nam još samo tri boda u preostala tri kola da osiguramo drugo mjesto koje nam može donijeti drugo pretkolo Konferencijske lige i vjerujem da ćemo to i ostvariti - rekao je Tegeltija.

Komentarisao je i izjave trenera Sarajeva Mirze Varešanovića nakon meča u Banjoj Luci.

- Radi se o treneru koji je prije utakmice najavljivao da će pokoriti Banju Luku, da će osvojiti tri boda. Mogu da razumijem taj sportski žar i incidente na samoj utakmici, ali poslije utakmice kada se stvari slegnu, sportski je čestitati pobjedniku.

Međutim, trener Sarajeva je postupio neuobičajeno, imao je veoma negativne komentare na FK Borac i ljude u našem stručnom štabu i ja to ne mogu odšutjeti. Njegova čestitka je u suštini nebitna - kazao je Tegeltija.

Tegeltija je potom naglasio ambicije koje postoje u redovima banjalučkog premijerligaša. Najavio je i borbu za titulu naredne sezone.

- Trebaju nam određena pojačanja kako bismo pojačali postojeću ekipu za narednu sezonu, naša ambicija je da vrlo ozbiljno napadnemo titulu prvaka - poručio je Tegeltija u emisiji ATV-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.