KO ĆE NA UŽARENU KLUPU

Traži se Kodrin nasljednik: Legendarni napadač preuzima "Zmajeve"?

Vahid Halilhodžić za "Avaz" rekao da neće biti selektor BiH, Slavoljub Muslin je zainteresovan, a u igri je i Savo Milošević

Kodro: Drugi mandat trajao dvije utakmice. N/FS BiH

E. Ć.

24.9.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo traži selektora. 

Nakon svega dvije utakmice, NS/FSBiH je raskinuo saradnju sa Mehom Kodrom kojem je tako i drugi mandat na klupi "Zmajeva", baš kao i prvi, trajao samo dva meča.

Odmah nakon što je potvrđeno da Kodro više neće voditi bh. reprezentaciju, krenulo se sa licitiranjem imena potencijalnog nasljednika legendarnog bh. napadača.

Vahid Halilhodžić je u razgovoru za "Avaz" rekao da nije kandidat i da neće biti selektor BiH, te tako ugasio nadu brojnih navijača koji su ga željeli na klupi "Zmajeva".

Kao nasljednici Kodre spominju se i Savo Milošević, te Slavoljub Muslin, a legendarnog bh. napadača na klupi BiH bi mogao zamijeniti još jedan čuveni bh. golgeter Vedad Ibišević.

Ibišević je omiljeno lice kod bh. navijača. Dao je mnogo toga reprezentaciji, a vječno će ostati upamćen po golu Litvaniji za plasman na Mundijal 2014. i pogotku protiv Argentine - prvom koji su dali "Zmajevi" na nekom velikom takmičenju.

Za BiH je odigrao 83 utakmice i drugi je strijelac reprezentacije svih vremena sa 28 golova.

Ibišević se po završetku igračke karijere okrenuo onom trenerskom. Angažovan je na radu sa prvim timom Herte kao i u omladinskom pogonu ovog kluba.

Ibišević: Angažovan u prvom timu Herte. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.