TRENER SARAJEVA

Rožman najavio derbi: Ne igram ja protiv Bašića, nego moja ekipa protiv njegove

Jedva čekamo utakmicu. Imamo opet šansu pokazati se u najboljem izdanju, kazao je Rožman

Rožman: Prezentirati se na najbolji način. N. Šaljić

E. Ć.

6.10.2023

Sarajevo u nedjelju dočekuje ljutog rivala Željezničar u okviru 10. kola Premijer lige. Veliki sarajevski derbi najavio je trener Bordo tima Simon Rožman.

- Jedva čekamo utakmicu. Imamo opet šansu pokazati se u najboljem izdanju. Što se tiče nas, apsolutno želimo igrati na način kao i dosada. Prezentirati se na način da ljudi imaju šta vidjeti i da se u veselju i sreći vraćaju na sljedeću utakmicu.

Specifika derbija

Dosta je bilo govora o specifici ove utakmice. Meni je specifika jedino što će suparnik biti na maksimalnoj razini energije, što možda u nekim utakmicama nije bio. Želim da igramo takve utakmice, da smo na svakom treningu na maksimumu i utakmici, bez obzira ko je na drugoj strani - rekao je Rožman.

Rožman je potom govorio o Željezničaru.

- Imaju dosta iskusnu ekipu. Ne očekujem otvoren meč. Oni su znali igrati s pet igrača nazad, ali najviše brinemo o sebi. Super je atmosfera i stvari idu u smjeru koji želimo. Put kojim idemo je pravi.

Osim Mulalića, svi su mi na raspolaganju. Imamo neke sitnice oko nekih igrača, ali vidjećemo do utakmice - istakao je on.

Osvrnuo se na izjavu Bašića od jutros, da pare nisu sve.

- Svako ima svoje argumente i viziju, a ja želim da naši budu na terenu. Da igrači rade to što su dosad radili, da prezentiraju jednu agresiju i brzu igru sa što više šansi. Da svi budu svjesni da su u ulozi tima. Na treninzima se to vidi i svi se daju za tim - kazao je trener Sarajeva.

Vjerujemo u proces

Kazao je kako želi da njegov tim bude dominantan u svakoj sekundi utakmice i da imaju kontrolu nad svime što se dešava.

- Fizički se dižemo, općenito ono što smo rekli je naš model igre i nema veze ko je sa druge strane.

Poštujem trenerskog kolegu na drugoj strani, ali prvenstvo u Sloveniji je drugačije ovdje. Ne igram ja protiv trenera nego moja ekipa protiv njegove. 

Nadam se da će moji igrači pokazati ono šta treba, mislim da smo na pravom putu i da ćemo biti na razini. Na kratki rok ti rezultat ne da, ali vjerujemo u proces i da smo na pravom putu - poručio je Rožman.

Podsjetimo, duel Sarajevo - Željezničar igra se u nedjelju od 20:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.