PREMIJER LIGA BIH

Očajno Sarajevo demolirano u Doboju: Sloga nastavlja sa sjajnim nizom na domaćem terenu

Sloga je bez većih problema pobijedila očajno Sarajevo

Detalj sa utakmice Sloga - Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. H.

28.10.2023

Fudbaleri Sloge iz Doboja pobijedili su Sarajevo na stadionu "Luke" u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0. 

Gosti su izgledali veoma loše tokom cijelog toka utakmice, te se nisu uspjeli nametnuti protiv veoma dobro spremljene ekipe. 

Sloga je došla u prednost nakon samo četiri minute utakmice, a strijelac je bio Vidić. Napadač dobojske ekipe je pogodio udarcem iz voleja, nakon kontre svoje ekipe i odlične lopte Jovića.

Do kraja prvog poluvremena su pokušavali domaći da povećaju svoju prednost preko Redžića i Jovića, ali oba puta ih je u tome zaustavio Šahinović, golman Bordo tima. 

Sarajevo je izgledalo blijedo i u drugom poluvremenu, te nisu napravili niti jedne velike šanse u 90 minuta utakmice. 

S druge strane, igrači Sloge su bili veoma raspoloženi za igru i šanse za gol su se redale, a to je došlo na naplatu u 79. minuti kada je Nikolić nakon prekida ostao sam u petercu i bez problema zatresao mrežu gostiju. 

Konačni rezultat je postavio Šipovac u 90. minuti.

Sloga je nakon ovog kola došla na diobu 6. mjesta sa 18 osvojenih bodova, uz omjer od po šest pobjeda i poraza, dok su kod kuće perfektni (pet pobjeda iz pet odigranih susreta). 

Sarajevo je ostalo na 2. poziciji sa 23 boda iz 12 odigranih susreta, što je tri boda manje od Borca koji je prvoplasiran, ali koji ima i utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.