ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real u pokušaju rušenja branioca titule: Ima li Bajern rješenje za Arsenal

Obja revanš susreta kreću "od nule", s obzirom da su u prvim utakmicama igrali bez pobjednika

Detalj s prvog meča Reala i Sitija. AP

E. Ć.

17.4.2024

Nakon večerašnjih utakmica bit će poznati svi učesnici polufinala ovesezonske Lige prvaka. Za svoje mjesto među četiri najbolje ekipe večeras će se boriti Mančester siti i Real Madrid, te Bajern i Arsenal.

Sigurno je da nas očekuje fantastičan fudbal i mnogo uzbuđenja, a u prilog tome idu i prve utakmice ovih rivala na kojima je viđeno ukupno deset golova – Real i Siti su igrali 3:3, a Arsenal i Bajern su remizirali s 2:2.

Siti i Real igraju finale prije finala. Sudar je to aktuelnog prvaka Evrope i najtrofejnijeg kluba na svijetu. Pep Gvardiola je prošle godine pokorio Evropu, ali ako iko može naći rješenje za moćnu mašineriju kakvu su „Građani“, to je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti). Italijan je u prvom meču sa Sitijem postao i rekorder s 200 mečeva kao trener u Ligi prvaka.

Ništa manje uzbudljivo bit će u Minhenu gdje će Bajern dočekati Arsenal. Bavarci su redovno izbacivali Arsenal iz Lige prvaka. Međutim, ovaj duel dolazi u drugačijem raspoloženju nego ranije. Bajern je nakon 11 godina ostao bez titule prvaka Njemačke, dok je Arsenal u igri za trofej u Engleskoj, prvi poslije 20 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.