LIGA PRVAKA

Gvardiola: Znamo da neće biti kao prošle sezone

Rezultat je izjednačen nakon prve utakmice. Sve se rješava večeras u Mančesteru. Pogledajte šta su izjavili Gvardiola i Anćeloti.

Pep Gvardiola. Instagram

Di. R.

17.4.2024

Mančester Siti i Real Madrid su kao i prošle godine, ponovo izjednačeni nakon prve utakmice u Španiji - ovaj put nakon epskog meča sa rezultatom 3:3 na stadionu Bernabeu.

Španski stručnjak na klupi Sitija, Pep Gvardiola, siguran je da rezultat neće biti 4:0 za njegovu ekipu kao što je to bio slučaj prošli put kada je Kraljevski klub dolazio na Etihad.

Oni uče, mi učimo

- Znamo da neće biti kao prošle sezone. Oni uče, mi učimo. Ali istovremeno, pokušat ćemo uraditi ono što treba.
Ovo je najteža sedmica, ali lijepo je ponovo biti ovdje. 

Imamo priliku da budemo u polufinalu četiri godine zaredom. To je izuzetno za klub poput Mančester Sitija. Moramo osjetiti pritisak da ne želimo izgubiti. 

Ako pomislite da smo već sve postigli, nećemo imati tu glad za takmičenjem- istakao je Gvardiola.

Anćeloti fokusiran na trenutnu situaciju

Italijanski stručnjak Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) ne želi da razmišlja o prošlogodišnjem porazu, i zanima ga samo trenutna situacija.

Evo što je trener Real Madrida rekao pred utakmicu:

"Mislim da smo zaboravili šta se desilo. Fokusirani smo samo na ovo, razmišljamo o tome šta se desilo prije sedam dana. Moramo se takmičiti i vjerovati. Utakmica je izjednačena, preživjeli smo 90 minuta i sve može da se desi. Moramo imati kvalitetu da stvorimo probleme.

- Ništa me ne sprječava da spavam, osim ako previše pojedem. Ništa me neće spriječiti da vjerujem u svoje igrače, jer smo veoma dobri i imamo dobru sezonu. Mislim da su navijači Reala mirni. Znaju da se uvijek takmiče. Ne bi trebali biti zabrinuti. Trebali bi biti najsrećniji. Naša atmosfera je puna samopouzdanja.- dodao je Anćeloti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.