SPEKTAKL NA ALLIANZ ARENI

Liga prvaka se vraća na velika vrata: Bajern i Real u sukobu titana

O veličini ovih ekipa govori i činjenica da su sveukupno oni bili prvaci Evrope 20 puta - Bajern 6 i Real u čak 14 navrata

Ko će se na kraju radovati. AP

N. H.

30.4.2024

Najelitnije klupsko takmičenje, Liga prvaka, vraća se na velika vrata. Prvi od dva polufinalna duela igra se večeras od 21 sat, a na travnjak "Allianz Arene" će izaći igrači Bajerna i madridskog Reala. 

O veličini ovih ekipa govori i činjenica da su sveukupno oni bili prvaci Evrope 20 puta - Bajern 6 i Real u čak 14 navrata. 

"Kraljevski klub" je nakon dva intezivna meča u četvrtfinalu i boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio aktuelnog prvaka, Mančester siti i s pravom ulaze kao favorit. 

Bajern, s druge strane, igra jednu od najlošijih sezona u novijoj historiji. Prekinuta im je 11-godišnja dominacija osvajanja Bundeslige, a u korist im ne idu ni međusobni okršaji, koji je u korist Reala 12:11.

Trenutno vodeći tim La Lige je spremna pokupit sve moguće trofeje koji im se nađu na putu, a Bajern ima samo jedan "front", što čini situaciju dosta lakšom za fokusiranje. 

Iako su u podređenom položaju, Bavarci bi se ulaskom i eventualnim osvajanjem Lige prvaka, odužili navijačima koji su bili bijesni nakon što je Leverkuzen osvojio titulu u Bundesligi. 

Tekstualni prijenos utakmice Bajerna i Reala pratite uživo na portalu Avaz.ba od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.