ŠVEĐANIN PRIZNAO

Ibrahimović: Teško mi je bilo prestati, moj ego je bio glavni krivac

Po završetku karijere preuzeo je ulogu savjetnika "Rosonera"

Zlatan Ibrahimović. Platforma X

N. H.

3.5.2024

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović je na kraju prošle sezone se povukao iz profesionalnog igranja fudbala. 

Sada je priznao da mu je ta odluka teško pala, iako sada ima miran život. 

- Dobro sam, imam dobar život. Prestao sam da igram prije osam mjeseci, sada imam drugačiji život. Prihvatio sam da prestanem što je bilo teško zbog mog ega, načina na koji razmišljam o sebi. Mislim da sam najbolji, i dalje najbolji, mogao sam da nastavim, ali sam izabrao da stanem. Zašto? Jer želim dobar život za svoju porodicu. Da imam vremena za sinove, posljedica je da ne bih bio to u stanju da radim jer sam imao problema sa koljenima. Tako sam prihvatio povlačenje, došao samo do tačke kada sam rekao sebi, u redu, pusti sve i počni novo poglavlje u životu - rekao je Ibrahimović.

Po završetku karijere preuzeo je novu ulogu. Dugo se nije znalo koju će funkciju dobiti u Milanu, a na kraju je preuzeo funkciju savjetnika "Rosonera", te djeluje kao čovjek koji je spona između igrača, trenera i uprave kluba. 

- Nekoliko mjeseci kasnije sreo sam Gerija Kardinalea, koji kontroliše fond "Crvena ptica" koji je kupio Milan. Dao mi je ponudu koju nisam mogao da odbijem. Počeo sam rad u Milanu, tu sam tri ili četiri mjeseca, dobro se ponašaju prema meni, moram to da kažem - istakao je. 

Priznao je i da mu nedostaje njegov agent Mino Raiola, koji je preminuo.

- Kada je Mino preminuo, bio je to veliki udarac za mene. Mnogo sam plakao, i dalje ne prestajem jer se uvijek sjetim nekih stvari. Mnogo mi nedostaje. Svi koji me poznaju znaju koliko mi je bio blizak. Šta bih mu rekao kada bih sad mogao da mu napišem poruku? Nedostaješ mi - zaključio je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.