NADZORNE KAMERE

Kad pustiš ženu da pijana vozi: Fudbaler ostao bez Ferrarija od 250.000 eura

Brazilac s portugalskim pasošem je inače rezervni napadač španskog drugoligaša Alcorcona

Slupano vozilo. YouTube

Z. K.

4.5.2024

Ferrari vrijedan 250.000 eura u vlasništvu nekadašnjeg napadača portugalske Benfice Dyega Souse slupala je njegova pijana supruga.

Brazilac s portugalskim pasošem je inače rezervni napadač španskog drugoligaša Alcorcona, a do naslovnih strana španskih medija je stigao zahvaljujući 40-godišnjoj djevojci.

Ona je u utorak ujutro na Paseo del Prado, jednoj od madridskih avenija, automobilom uništila zaštitnu ogradu, a policija je tokom uviđaja utvrdila da je izgubla kontrolu nad automobilom te da je vozila brzinom dvostruko većom od dopuštene.

Također, bila je i pod utjecajem alkohola.

Tu priči nije kraj budući da se u priči pojavio i treći čovjek odnosno prijatelj Sousine djevojke koji je uvjeravao policajce da je on bio za volanom u trenutku nesreće.

Ipak, nadzorne kamere iz obližnje banke su ih raskrinkale. U dokaznom materijalu se vidi da je automobil udario u zaštitnu ogradu te se okrenuo za 180 stepeni, a s mjesta vozača je izašla žena.

Pomenutoj djevojci ostaje da ponudi policiji neko novo objašnjenje kao i svom partneru koji je ostao bez automobila.

Skupocjeni Ferrari trenutno nije u voznom stanju, a radi se o modelu Ferrari Portofino čija je vrijednost između 215 i 250 hiljada eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.