OPLEO PO IGRAČIMA

Legenda Junajteda o situaciji u klubu: Ostaviti samo jednog igrača, a ostale prodati

On je jasno rekao da samo Bruno Fernandeš treba ostati igrač Mančester junajteda.

Runi i Ferdinand. Instagram

Di. R.

16.5.2024

Mančester junajted igra još jednu jako lošu sezonu i trenutno se nalazi na osmom mjestu tabele u Premijeršipu. Izvjesno je da će ekipa koju predvodi Erik Ten Hag ostati bez učešća u evropskim takmičenjima ove sezone, a također će ostati bez osvojenog trofeja.

Legenda kluba sa Old Traforda, Vejn Runi (Wayne Rooney), je nedavno komentarisao situaciju u klubu. 

On je jasno rekao da samo Bruno Fernandeš (Fernandes) treba ostati igrač Mančester junajteda.

- Moraš da gradiš tim oko Brune. On je kvalitetan igrač, spreman da se "pobije". I onda, mislim, treba da se otarasiš svih ostalih igrača. Zadržiš mlade igrače i zadržiš Brunu. Mora da se desi jedna masovna čistka. Mora. Neće to da bude gotovo za godinu dana, možda za dvije. Nemojte pogrešno da me razumijete, sve su ovo dobri igrači, ali da bi se takmičio u ovoj ligi, sa Sitijem, Liverpulom i Arsenalom, potrebni su ti bolji igrači - rekao je Runi.

Pitali su ga i šta misli o Markusu Rašfordu (Marcus Rashford) a Runi je dao jako zanimljiv odgovor.

- Svi znamo da je Markus sposoban da igra na najvišem nivou, ali to nismo vidjeli. Samo se pitam da li je vrijeme da Markus ode i igra na nekom drugom mjestu. To i on sam mora da se zapita. Mora da spusti glavu i naporno trenira - govorio je Vejn.

Runi je također govorio i koliko će Junajtedu trebati da se oporave i budu kao jaki kao prije.

- Vidite, novim vlasnicima Mančester Sitija je trebalo 15 godina da osvoje LIgu šampiona. To je potencijalno period koji će biti potreban. Mada se nadam da neće trajati toliko - zaključio je legendarni Runi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.