OGLASIO SE HRVATSKI AS

Činili su paklen tandem, Modrić postavio emotivnu objavu o Krosu: Prijatelju, ostalo je još samo jedno

Nikad više neće biti nekoga kao što je bio Toni Kros

Modrić i Kros - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

21.5.2024

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real Madrid će odigrati još jednu utakmicu, a onda poslije Evropskog prvenstva u svojoj domovini će reći zbogom igračkoj karijeri.

Posljednji meč koji će Kros odigrati za Real bit će veliko finale Lige prvaka 1. juna protiv Borusije Dortmund. Poruke su mu uputili brojni bivši i sadašnji saigrači, a emotivnu objavu postavio je i Luka Modrić.

- Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet fudbala je tužan jer odlazi jedan historijski fudbaler, a priznajem da sam i ja jako tužan. Prijatelju, ti si legenda ovog sporta i legenda Real Madrida.

Stvarno sam uživao igrati uz tebe. Doista je bila čast s tobom igrati u veznom redu Reala. Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim i posebnim. Nikad više neće biti nekoga kao što je bio Toni Kros. 

Nezaboravne evropske noći, titule, čari Bernabeua... Nikada nećemo zaboraviti ovu zlatnu eru u klubu naših života. Sve si postigao, ali još jedna stvar je ostala. Zajedno za 15. Nedostajat ćeš mi, prijatelju - poručio je Modrić.

Njih dvojica su od 2014. saigrači Real Madrida i od tada čine ubitačan tandem kraljevskog kluba. 

Modrićeva sudbina još nije poznata, on bi želio ostati u Realu, a moguće je da će mu na ruku ići oproštaj Krosa i oslobađanje jednog mjesta u veznom redu.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.