ENGLESKI SELEKTOR

Sautgejt uoči Srbije otkrio da nije zvao bivšeg selektora BiH: Ne želim da izda svoju zemlju

Sigurno ga ne bih doveo u tu nezgodnu situaciju

Sautgejt: Analizirao Srbiju. UEFA

E. Ć.

prije 7 dana

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt (Gareth Southgate) najavio je meč sa Srbijom, koji njegov tim igra u prvom kolu Evropskog prvenstva.

- Ne bi me iznenadilo kada bi Srbija napadala. Mogu brzo da igraju, da prenose loptu, ali i to mogu da rade sa puno strpljenja. Ali ni ne očekujem da će se braniti. Njihov selektor ne voli tako da igra - rekao je Sautgejt.

Dobio je pitanje i da li se čuo s bivšim selektorom BiH i velikim prijateljem Savom Miloševićem, kog je najavio da će zvati za pomoć.

- Da, nisam se čuo sa Savom, jako smo dobri prijatelji. Ali ne želim da ga dovedem u situaciju da izda svoju zemlju i sigurno ga ne bih doveo u tu nezgodnu situaciju - odgovorio je Sautgejt.

Kazao je kako njegov tim ima snažan adut na ovom prvenstvu, a to je Džud Belingem (Jude Bellingham).

- Iz moje perspektive, on je mlad igrač i jedan od najbitnijih igrača u reprezentaciji. Ne želimo očekivati da on ponese taj teret odgovornosti. Ima mogućnost da ga ponese na velikim utakmicama, uspio je da se nosi sa puno toga u dosadašnjoj karijeri. 

Igra u sjajnom klubu, u velikim takmičenjima i znamo da se on odlično nosi sa tim. Ali, mi smo kolektiv i na svima je da odrade svoj dio posla - rekao je Sautgejt i dodao;

- Svi su dostupni, samo ćemo donijeti odluku da li će Luk Šo krenuti sa klupe ili ne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.