ŽRTVA RUSKE INVAZIJE

Otac ubijenog ukrajinskog fudbalera: Promijenio je tri tenka, na kraju je izgubio život

Sapilo je imao samo 21 godinu i branio je za mladu ekipu Karpata iz Lavova

Sapilo je imao svega 21 godinu. Twitter

M. K.

2.3.2022

Među brojnim žrtvama ruske invazije nalaze si i neki od ukrajinskih sportista, a nove informacije koje dolaze iz te zemlje kažu da su živote izgubili fudbaleri Vitalij Sapilo i Dmitro Martijenko, te biatlonac Jevhan Mališev.

Sapilo je imao samo 21 godinu i branio je za mladu ekipu Karpata iz Lavova, koji se takmiči u trećoj ligi, a poginuo je kao zapovjednik ukrajinskog tenka tokom odbrane Kijeva.

Njegov otac, Roma Sapilo, dao je izjavu za njemački "Bild".

- Bio je tako sretan mladić koji je volio da se zabavlja. Vazdušni udar onog prokletog Putina uzeo mi je dijete. Zaista je želio da se bori. Prvi tenk mu se pokvario, a zatim i drugi. Ali ni pod kojim okolnostima nije želio napustiti front, pa je tražio treći. I to ga je vozilo odvelo na vječni počinak, rekao je Roma.

Martinenko je imao 25 godina i branio je za drugoligaša Gostomel, a poginuo je u stanu sa majkom nakon što je bomba pogodila zgradu u Kijevu.

Porodica poginulog fudbalera. Bild

Mališev je imao samo 20 godina i bio je juniorski reprezentativac u biatlonu, a prije dvije godine je odlučio da ode u vojsku. I on je, kao i Sapilo, poginuo u pokušaju da odbrani Ukrajinu od napada ruske vojske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.