KVALIFIKACIJE ZA EP

Terzić: Treba nam vrijeme i podrška

Nemamo neka očekivanja od rezultata, poručio naš rukometaš

Terzić: Treba nam kult. RUKOMETNI SAVEZ BiH

Piše: A. V.

11.10.2022

Uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. i gostovanje Sloveniji (13. oktobar), naš reprezentativac Mirsad Terzić je istakao da je atmosfera u timu pozitivna.

- Hvala vam na pažnji, što ste u ovolikom broju došli. Slažem se sa selektorom u svemu. Nedostaju neki igrači, tu su neki novi. Treba pažnju uvijek dati igračima, koji su tu. Kao što je rekao selektor, pravimo prvo dobru grupu, ekipu i atmosferu. Pozitivna je atmosfera na treninzima. Nemamo neka očekivanja od rezultata, jer on dolazi nakon složenih mnogih selektora. Nakon par treninga ima problemčića, ali to se svima dešava - kazao je Terzić.

On se potom osvrnuo na budućnost bh. tima sa novim selektorom.

- Kao što vidim, svi će se uklopiti u ovaj sistem. U razgovoru s mnogim ljudima u savezu, plan je da se mlađi uvode polako u taj reprezentativni, seniorski bazen, da ne bude svako okupljanje nanovo. Treba nam vremena i podrške i medija i saveza i mislim da će biti sve uredu.

- Mi se bavimo sportom gdje je sve moguće. Ako ne razmišljamo tako, onda nismo na pravom putu. Crna Gora je bila iznenađenje na Euru, ali je prije nekoliko godina bila u našoj situaciji. Dakle, ne treba izmišljati stvari, nego ih možemo kopirati i reprezentacija i savez. Trenutno smo realno mnogo ispod, što ne znači da nećemo dati sve od sebe protiv Slovenije. Ista ta Slovenija je jaka i nadigrana dva puta od Srbije u kvalifikacijama za SP. Ništa nije nemoguće. I Srbija je bila u dosta teškoj situaciji, tako da su i oni u nekom zaletu. Ali kad pričamo o selekciji Srbije i Crne Gore, tu je najvažniji kult reprezentacije. Crnogorce kad vidim kako pjevaju himnu, ja se naježim. Dakle, nama treba kult. Pokušavat ćemo dati sve od sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.