NOVITETI

Osvježena japanska uzdanica Mazda6

Usavršene performanse vožnje, dodatak funkcija za pomoć vozaču

Mazda: Novo i posebno izdanje. Mazda

N. D.

2.3.2023

Mazda Motor Corporation objavila je da je osvježila svoju perjanicu Mazdu6. Osvježenje uključuje izdanje posebne verzije modela Mazda6 20th anniversary Edition kako bi obilježili 20. godišnjicu prve generacije modela Mazda6...

Ovo osvježenje uključuje usavršene performanse vožnje, dodatak funkcija za pomoć vozaču i praktičnih funkcija asortimanu modela, kao i dodavanje novog posebnog izdanja modela Mazda6 20th anniversary edition i poboljšanu verziju Homura. Također su osvježeni i paketi opreme.

Mazda6 simbolizira slogan Mazde „Zoom-Zoom". Još otkako je prva generacija modela Mazde6 (u Japanu poznatog kao Mazda Atenza) izbačena na tržište u maju 2002. u Japanu, ovaj automobil srednje veličine u potpunosti je otjelotvorio Mazdin užitak vožnje. Mazda6 je prošla kroz dva sveobuhvatna redizajna, ali konstantno otjelotvoravajući užitak vožnje u potrazi za univerzalnom i urođenom vrijednošću koju automobil može pružiti.

Mazda: Zahvalnost kompanije odanim kupcima. Mazda

U spomen na ovu 20. godišnjicu, Mazda predstavlja izdanje modela Mazda6 20th anniversary edition kako bi izrazila zahvalnost kompanije odanim kupcima Mazda automobila. Ovo posebno izdanje i dalje otjelotvoruje Mazdin užitak vožnje. Vrhunska izrada i moderan dizajn pobuđuju dostojanstvenu prisutnost i sofisticirane performanse vožnje koje su se sistemski razvijale tokom 20-godišnje historije ovog modela, da bi kulminirale izvanrednim vozilom čija je unutrašnjost podignuta na nivo prefinjene elegancije.

Mazda6 2023 se već može naručiti kod ovlaštenih zastupnika vozila Mazda. Početna cijena je 33.490 eura za verziju G145 Attraction nemetalik. Posebno izdanje modela Mazda6 povodom 20. godišnjice je dostupno samo u ograničenom broju primjeraka, a početna cijena je 41.990 eura. Prva vozila stižu krajem prvog tromjesečja 2023.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.