MANIFESTACIJA

Ajla Hidić košarkašica i Azer Musić rukometaš su najbolji sportisti Gračanice

Gradonačelnik Nusret Helić ove godine otvara najmoderniju dvoranu u regiji, drugu u Gračanici

Priznanja Hidić i Musić uručio gradonačelnik Gračanice Nusret Helić. H. Čalić

H. Čalić

26.1.2024

U prepunoj velikoj Sali BKC, u kojoj su se nalazili najbolji sportisti i njihovi roditelji, sportski kolektivi, sportski radnici i treneri, te profesori tjelesnog odgoja, u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom grada, održana je tradicionalna sportsko-zabavna manifestacija „Izbor sportiste 2023. godine“. 

Gračanica je grad mladih, grad sporta, među rijetkim gradovima koji ima dvije sportske dvorane i veliki broj uspješnih klubova u raznim sportovima.

Prije progašenja najboljih pojedinaca i sportskih kolektiva, trenera i sportskih radnika, obratio se gradonačelnik Gračanice Nusret Helić, te je istakao kako je ponosan što je na čelu grada mladih, grada sporta koji su najbolji promotoori Gračanice.

- Lijepo se je naći se ovdje na ovom mjestu, sa sportistima i mladima, koji se bore da budu dobri učenici i studenti, uspješni sportisti i dobri ljudi. 

Mi u Gračanici se trudimo da im obezbijedimo dobre uvjete za treninge i takmičenja. Kupili smo poodavno jednu dvoranu „Luke“ u kojoj svi sportski klubovi besplatno treniraju i igraju svoje utakmice. Sa ovog mjesta najavljujem otvaranje i jedne od najboljih dvorana u regiji, PKSC „Bazen“, 2.juna, za Dan grada. 

U njoj će dvije hiljade srednjoškolaca obavljati nastavu tjelesnog odgoja, ali će služiti i za organizaciju privrednih i kulturnih manifestacija - najavio je Helić, te je dodijelio priznanja, košarkašici Ajli Hidić, najboljoj sportkistkinji, članici dva kluba „G-STARS“u Gračanici i Jedinstvu iz Tuzle, odnedavno i A-reprezentativki BiH, kako je rečeno dragulju bh. košarke i prvotimcu RK Gračanice Azeru Musiću, jednom od najperspektivnijih rukometaša ovog kuba i momka sa šireg spiska rukometne reprezentacije BiH.

Aplauze su izmamili djevojčica Merjem Džafić i Muhamed Šišić, prvaci BiH u šahu koji su stekli pravo učešća na svjetskom prvenstvu, Ibrahim Žunić, sportski radnik za životno djelo. RK Gračanica je proglašen za najbolji muški, a Košarkaki klub „G-Stars“ za najbolji ženski sportski kolektiv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.