OKO 1.000 TAKMIČARA

Plesni centar "Just Dance" osvojio 17 medalja na Državnom prvenstvu u modernim plesovima BiH

Od 17 medalja, deset je zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje

Slavlje među plesačima. Društvene mreže

N. Aj.

10.6.2024

Oko 1.000 takmičara iz 21. kluba iz Bosne i Hercegovine proteklog vikenda takmičilo se na Državnom prvenstvu u modernim plesovima BiH, koje je održano u sportskoj dvorani „Peki“ u Palama.

Plesni centar „Just Dance“ iz Sarajeva osvojio je 10 zlatnih, četiri srebrne i tri brončane medalje. U skoro svim kategorijama hip-hop plesa plesači i plesačice "Just Dance" su ponijeli titulu najboljeg i predstavljat će BiH na Svjetskom IDO prvenstvu.

Plesači su osvojili zlata u kategorijama: formacija juniora, formacija djeca 2 (D2), mala grupa D2, Ema Paldum - solo u kategoriji odrasli, Ayman Fočo - solo kategoriji juniori 2, Nisa Gagula – solo u kategoriji juniri 1, Noah Salkić – solo u kategoriji D2, Aida Abdagić i Dunja Magoda - duo u kategoriji D1, Aida Abdagić – solo u kategoriji D1 i Nejla Alibašić - solo u kategoriji kids.

Srebrne medalje osvojili su: mala grupa u kategoriji juniora, mala grupa u kategoriji „streets“ juniori, Nisa Gagula i Emina Šivšić - duo u kategoriji juniori 1 i Asja Abdagić – solo u kategoriji D2.

Bronzane medalje osvojile su: Ema Paldum i Ema Begović – hip hop duo u kategoriji odrasli, Amany Fočo – solo u kategoriji D2 i Ajla Vranić– solo u kategoriji D1.

Prvenstvo je održano 8. i 9. juna 2024. godine, organizator prvenstva je plesni studio „Orion“ iz Pala.

Odličnim rezultatima plesači Plesnog centra „Just Dance“ su se kvalificirali na Svjetsko IDO prvenstvo koje će se ove godine održati u oktobru u Skoplju, Sjeverna Makedonija. Na ovom prestižnom takmičenju predstavljati će BiH kao članovi plesne reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.