KOMEN KUP

Zerina Vrabac i Ajša Gušić bh. uzdanice za medalju na Kipru

Zerina je na nedavnom Državnom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin postavila novi državni rekord

Zerina i Ajša. PK Sport Time

R. K.

12.6.2024

Zerina Vrabac i Ajša Gušić, članice Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uzdanice su mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Komen kupu koji će od petka do nedjelje biti održan na Kipru.

Zerina Vrabac sjajnu formu pred nastup na Kipru potvrdila je na nedavnom Državnom ljetnom prvenstvu održanom na Olimpijskom bazenu u Banjaluci, gdje je je u disciplini 200 metara delfin postavila novi državni rekordu konkurenciji kadetkinja.

U istoj disciplini za medalju će se boriti i na Kipru, dok će njena klupska i reprezentativna koleginica Ajša Gušić nastupiti u disciplini 200 metara slobodno.

 - Nakon dobrog nastupa na Centralnoevropskom juniorskom prvenstvu prošle godine u Kranju, te nizu međunarodnih mitinga u regionu, nastup na Komen kupu na Kipru predstojećeg vikenda još jedno je značajno međunarodno takmičenje za naše dvije plivačice koje su svojim dosadašnjim rezultatima sasvim sigurno više puta dokazale da su uzdanice bh. plivanja za budućnost. Iako je us portu uvijek nezahvalno prognozirati, sav napredak do sada ostvareni, Zerinu Vrabac i Ajšu Gušić svrstava među ozbiljne kandidatkinje za medalju na Kipru -  istakao Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba Sport time.

Bh. boje na Kipru još će braniti Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.