VIJESTI

MOSTAR Nakon eksplozije ispred vozila generala Jeleča ispitane tri osobe

Uprava policije MUP-a HNK radi na rasvjetljavanju slučaja

Autor:M. H.

21.11.2015

Nakon sinoćnjeg incidenta u tunelu "Salakovac" kod Mostara, gdje je došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, saznajemo da još nije utvrđeno da li je eksplozivna naprava bačena iz vozila koje je bilo ispreg Jelečevog.

Ispitane tri osobe

Uprava policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) nastavlja intenzivno raditi na rasvjetljavanju ovog slučaja. Kako nam je kazao viši inspektor u Uredu komesara u MUP-u HNK Ljudevit Marić, tri osobe koje su se nalazile u automobilu ispred Ante Jeleča ispitane su u svojstvu svjedoka.

ljudevit-maric

Foto: Avaz (Marić: Sa događajem upoznata dežurna tužiteljica)

- Jučer oko 17:30 sati u Policjsku stanicu Mostar Sjever pristupio je Ante Jeleč, u svojstvu pripadnika Oružanih snaga BiH, te prijavio eksploziju koja se dogodila ispred njegovog vozila u tunelu "Salakovac" na izlazu u smjeru Mostara. On je dao podatke o registarskim oznakama vozila koje se kretalo ispred njega. Sa ovim događajem odmah je upoznata dežurna katonalan tužiteljica, koja je zajedno sa pripadnicima Odjela krim policije PU Mostar, sektora Kriminalističke policije MUP-a HNK i Odjela za protueksplozijsku zaštitu izašla na lice mjesta i obavljen je oviđaj - kazao nam je Jeleč.

Pronađeni tragovi

Na licu mjesta pronađeni su određeni tragovi koji se mogu povezati sa ovim događajem. Oni će biti poslani na vještačenje. 

Neslužbeno saznajemo, tri osobe koje su se nalazile u vozilu iz kojeg se sumnja da je bačena eksplozija nisu su predale policiji, kako su prenosili pojedini mediji, nego su na poziv policije pristupili ispitivanju. U pitanju su tri mlađa muškarca.

Policija još nije utvrdila da li je eksplozivna naprava bačena iz vozila u kojem su se oni nalazili.

Tužiteljica Ćišić: Nije riječ o terorističkom napadu

- Prema do sada utvrđenim činjenicama, mislim da se nije radilo o terorističkom napadu u slučaju eksplozije u tunelu Salakovac. Ne mogu potvrditi ni da je ta naprava namjerno bačena baš na vozilo u kojem se nalazio general Jeleč. Naravno, istraga i dalje traje i dok se ne okonča ništa ne mogu sa sigurnošću tvrditi - kazala je to u izjavu za "Avaz" dežurna tužiteljica Tužilaštva HNK Maja Ćišić.

VEZANA VIJEST: MOSTAR: U tunelu "Salakovac" ispred vozila generala Jeleča eksplodirao topovski udar, policija privela jednu osobu 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.